Čeští fotbalisté zakončí proti Severnímu Irsku kvalifikaci MS 2010 - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Čeští fotbalisté zakončí proti Severnímu Irsku kvalifikaci MS 2010

Ikona

14. října 2009, 09.26 | PRAHA | Čeští fotbalové reprezentanti nastoupí ve středu od 20.30 na stadionu Slavie v Edenu v posledním zápase 3. kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa 2010 proti mužstvu Severního Irska. Výběr kouče Ivana Haška už má jen mizivou naději na účast v Jihoafrické republice.

 

Aby si čeští fotbalisté zahráli baráž, potřebují neúspěch rozjetého Slovinska na půdě San Marina, což je vzhledem k síle soupeřů nepravděpodobné. Takže v duelu se Severním Irskem domácí celek zakončí kvalifikaci, na kterou nebude rád vzpomínat.

Přesto mají Češi motivaci získat tři body a naklonit si opět na svou stranu fanoušky. V zápase navíc půjde o důležité body do žebříčku, podle kterého bude nově UEFA nasazovat do košů při losování kvalifikace pro mistrovství Evropy v roce 2012. Pokud Česko zvítězí, mohlo by se za určitých okolností dostat do koše nejvýše nasazených devíti zemí a vyhnout se papírově silným soupeřům.

Středeční utkání bude zároveň rozlučkou obránce Marka Jankulovského s národním týmem. Poslední utkání povede v pozici kouče Ivan Hašek, který by měl ve čtvrtek oznámit jméno svého nástupce. Spekuluje se o jeho dosavadním asistentovi Michalu Bílkovi, dalšími adepty jsou údajně Jozef Chovanec, František Komňacký a Karel Jarolím.

Duel mezi Českem a Severním Irskem začne ve středu od 20.30 hodin v Edenu, přímým přenosem vysílá utkání televize Nova. Jako hlavní rozhodčí bude zápas řídit Francouz Laurent Duhamel, jeho asistenty budou Stephane Duhamel a Christophe Capelli. Předchozí vzájemný duel skončil v Severní Irsku bezbrankovou remízou.

Tématické zařazení:

 » Sport