V šestém ročníku Běhu kancelářských krys byl nejlepší pražský magistrát - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

V šestém ročníku Běhu kancelářských krys byl nejlepší pražský magistrát

Ikona

10. října 2009, 17.55 | PRAHA | V sobotním 6. ročníku tradičního pražského závodu s názvem Běh kancelářských krys se stal nejúspěšnějším zaměstnavatelem Magistrát hlavního města Prahy. Za ten však nenastoupil primátor Pavel Bém (ODS), který se ze závodu omluvil.

 

Krátce po 14. hodině začal běh mužů. Ze 13 účastníků doběhl jako první Stanislav Hájek z firmy Primaizol, hned za ním skončili Petr Diviš a radní Petr Štěpánek – oba z pražského magistrátu. Vítěz doběhl v čase 2:24, což byl o čtyři vteřiny horší výsledek než loni.

Mezi ženami zvítězila v čase 3:09 Jana Schováková ze společnosti Anderson Willinger. Druhá byla Světlana Škapová z Českého statistického úřadu a třetí Ingrid Jankyová z firmy Chance.

Nejočekávanějším závodem se však stala podniková štafeta. Tu vyhráli v čase 17:02 úředníci z pražského magistrátu před ministerstvem školství a Správou uprchlických zařízení.

V přestávkách mezi jednotlivými závody probíhaly i tři doprovodné soutěže – hod šanonem, jízda na kancelářské židli a šplh. Hod šanonem vyhrála Iva Hárovníková z Chance, Jízdu na kancelářské židli Jan Kavan ze Škody Auto a šplh ovládl vítěz běhu mužů Stanislav Hájek ze společnosti Primaizol.

Všichni závodníci absolvovali trať běhu ve svém tradičním pracovním oděvu, muži ve společenském obleku a ženy ve společenském kostýmku. Oproti kanceláři měli povolenu jedinou výjimku – sportovní obuv. Účastníci závodu museli celou trasu proběhnout s mobilním telefonem v jedné a složkou se spisy ve druhé ruce.

Moderátor akce Petr Šimek v průběhu závodu běžcům telefonoval a zjišťoval jejich aktuální polohu a fyzický stav. Hovory slyšeli všichni v prostoru startu a cíle.

Start a cíl závodů byl na Ovocném trhu, 800 metrová trať z něj vedla do Celetné ulice, přes Prašnou bránu do ulice Na Příkopech a Havířskou ulicí zpět. Závodníci si také mohli nechat změřit procentuální obsah tuku v těle, nechat se namasírovat nebo se přihlásit do soutěže o nejzdravější firmu.

Tématické zařazení:

 » Sport