Rossi přiznal, že jednal s Ferrari o závodě v Monze - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Rossi přiznal, že jednal s Ferrari o závodě v Monze

Ikona

5. září 2009, 13.39 | MISANO | Italská hvězda MotoGP Valentino Rossi v sobotním vydání listu Gazzetta dello Sport přiznává, že jednal s týmem F1 Ferrari o tom, zda by v jeho barvách neodjel o příštím víkendu GP Itálie. K dohodě nakonec nedošlo a tým angažoval jiného Itala - Giancarla Fisichellu.

 

Ferrari trápilo obsazení pozice druhé jezdce týmu. Zraněného Brazilce Felipeho Massu zastoupil v předchodzích dvou velkých cenách Ital Luca Baoder, ale svými výsledky vedení Ferrari nepřesvědčil a tým proto chtěl angažovat jiného jezdce. Nakonec se rozhodl pro Giancarla Fisichellu, ale ještě dříve jednal s hvězdou Moto GP Valentinem Rossim. "Mluvil jsem s Ferrari o závodě v Monze. Ale bez testování a možnosti bojovat o titul by to nebyl logický krok," prozradil Rossi s několikadenním zpožděním, proč na nabídku nekývl.

"Všechno jsme zvažovali, ale nakonec jsme uznali, že bez testování by to všechno bylo víc riskantní než vzrušující. Člověk nemůže jen tak přijet a během tří dnů absolutně porozumět vozu. Navíc v MOtoGP bojuji nyní o titul mistra světa a závod v Monze by pro mě znamenal hodně velký stres. Prostě jsem se raději v tuhle chvíli rozhodl dát přednost MotoGP," dodal Rossi.

Stáj Ferrari pak už ve čtvrtek oznámila, že ve zbývajících pěti závodech mistrovství světa bude jejím druhým pilotem Fisichella, kterého za tímto účelem uvolnila stáj Force India. Fisichella dojel s vozem Force India druhý v nedělní Velké ceně Belgie ve Spa, zvítězil Kimi Räikkönen na Ferrari. Rossi se následně nechal slyšet, že má z tohoto kroku obrovskou radost.

Tématické zařazení:

 » Sport