Českou reprezentaci čeká na Slovensku klíčový zápas kvalifikace - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Českou reprezentaci čeká na Slovensku klíčový zápas kvalifikace

Ikona

5. září 2009, 09.26 | BRATISLAVA | První ostrá prověrka čeká v sobotu večer trenéra české fotbalové reprezentace Ivana Haška, jeho svěřenci budou na Slovensku bojovat o oživení nadějí na postup na mistrovství světa 2010, které hostí na přelomu června a července Jihoafrická republika. Utkání na Tehelném poli startuje ve 20.30.

 

Češi už pod Haškovým vedením porazili v srpnovém přátelském zápase Belgii 3:1, v sobotním utkání v Bratislavě ale půjde o hodně. Slováci totiž vedou 3. kvalifikační skupinu, na pátou Českou republiku mají sedmibodový náskok a případná výhra by je výrazně přiblížila historickému postupu na MS 2010.

Hašek přesvědčil před důležitým zápasem kvalifikace k návratu do národního týmu po dvacetiměsíční pauze záložníka Arsenalu Tomáše Rosického, comeback zažívá i nejlepší střelec historie českého týmu Jan Koller. I když nasazení Rosického se po herní pauze zatím nejeví jako příliš pravděpodobné, pro mužstvo je to alespoň psychická vzpruha. Koller by měl nastoupit v útoku po boku Milana Baroše, oba už za národní tým nastříleli celkem 88 gólů a věří, že svou bilanci rozšíří i na Slovensku.

Český tým dosud sehrál se Slovenskem sedm zápasů, čtyřikrát vyhrál, jednou remizoval a dvakrát prohrál. Poprvé Slováci zvítězili v srpnu 1997 právě na Tehelném poli, podruhé se svěřenci Vladimíra Weisse radovali v dubnu letošního roku na Letné, kde vyhráli po brankách Šestáka a Jendřiška 2:1.

Sobotní utkání řídí jako hlavní rozhodčí Nor Tom Henning Övrebö, jeho asistenty budou na čarách Kim Haglund a Dag Roger Nebben. Zápas začíná ve 20.30 a přímým přenosem jej vysílá ČT2.

Tématické zařazení:

 » Sport