Kvalifikační duel českých a slovenských fotbalistů bude pískat kontroverzní Nor Henning Övrebö - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Kvalifikační duel českých a slovenských fotbalistů bude pískat kontroverzní Nor Henning Övrebö

Ikona

31. srpna 2009, 12.59 | BRATISLAVA | Sobotní kvalifikační zápas o postup na mistrovství světa ve fotbale mezi Českou republikou a Slovenskem bude v Bratislavě jako hlavní rozhodčí pískat Nor Tom Henning Övrebö. Informaci přinesla v pondělí agentura SITA. V sobotu mu na bratislavském Tehelném poli budou na čarách pomáhat jeho krajané Geir Age Masovn Holen a Dag Roger Nebben.

 

Čtvrtým rozhočním bude také Nor, Brage Sandmoen. Třiačtyřicetiletý Övrebö, který je v civilním životě psychologem, pískal v dosavadním průběhu kvalifikace na světový šampionát, který se bude příští rok konat v Jihoafrické republice, dva zápasy, duel Arménů s Turky a Belgičanů a Španělů. V nejprestižnější evropské klubové soutěži, Lize mistrů, zatím rozhodoval 22 střetnutí, na to poslední však nebude vzpomínat nejlépe.

V odvetném zápase semifinále Ligy mistrů 2009 mezi Chelsea a FC Barcelona, z něhož postoupil katalánský tým, ukázal velmi kontroverzní červenou kartu hostujícímu Erikovi Abidalovi a ve prospěch domácích nenařídil ani jednu penaltu, přestože hned čtyři situace po ní přímo volaly. Po zápase se na něj snesla vlna kritiky a tehdejší trenér Chelsea Guus Hiddink označil jeho výkon za nejhorší, jaký kdy viděl.

Övrebö se příliš nevyznamenal ani na loňském Euru, kde pískal dva souboje, Německo - Polsko a Itálie - Rumunsko. Zejména za výkon v druhém zápase byl italskou stranou tvrdě kritizován a nakonec sám přiznal, že byla chyba neuznat gól Luky Toniho.

Tématické zařazení:

 » Sport