Stáj F1 Ferrari žádá ostatní týmy o výjimku pro Schumachera - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Stáj F1 Ferrari žádá ostatní týmy o výjimku pro Schumachera

Ikona

31. července 2009, 15.36 | MARANELLO (ITÁLIE) | Stáj F1 Ferrari se rozhodla požádat ostatní týmy a Mezinárodní automobilovou federaci (FIA) o výjimku ze zákazu testování monopostů, aby se Michael Schumacher, který v italské stáji nahradí zraněného Felipeho Massu mohl seznámit s novým vozem. Zprávu přinesl v pátek server motorsport-total.

 

Čtyřicetiletý Schumacher, který kariéru v F1 ukončil v roce 2006, testoval v pátek dva roky starý monopost na trati v severoitalském Mugellu. Před návratem do mistrovství světa by se však i sedminásobnému mistru světa hodil i řádný test se současným vozem F60, což by ale odporovalo pravidlům pro letošní rok. "V zájmu umožnění návratu Michaela Schumachera vás tímto žádáme o souhlas s jedním testovacím dnem. Za vaši ochotu předem děkujeme," píše se v dopise stáje Ferrari ostatním týmům a FIA.

Výjimku by musely schválit všechny týmy, což je ale nepravděpodobné. Nedostal ji totiž ani devatenáctiletý Španěl Jaime Alguersuari, který debutoval ve stáji Toro Rosso při víkendové Velké ceně Maďarska, aniž měl na kontě jediný testovací den v F1. Zkušený Schumacher si zřejmě také bude muset poradit i bez testování.

Tématické zařazení:

 » Sport