Závodit s Armstrongem bylo snažší, než s ním trávit volný čas, tvrdí Contador - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Závodit s Armstrongem bylo snažší, než s ním trávit volný čas, tvrdí Contador

Ikona

27. července 2009, 23.27 | MADRID | Vítěz cyklistické Tour de France Alberto Contador ze Španělska přiznal, že si s týmovým kolegou z Astany, Američanem Lancem Armstrongem rozuměl lépe při závodě než ve volných chvílích mezi etapami. V pondělí o tom informovala agentura Reuters.

 

Šestadvacetiletý Španěl se v neděli radoval ze druhého triumfu na Tour. V celkovém pořadí překonal druhého Andyho Schlecka z Lucemburska, Armstrong skončil třetí. "Nemám k Lancovi prakticky žádný vztah," uvedl Contador na tiskové konferenci v Madridu po triumfálním návratu z Paříže.

"Je to skvělý cyklista a má za sebou vynikající závod, po osobní stránce jsem ho ale nikdy nijak zvlášť neobdivoval a ani nebudu," poznamenal španělský jezdec. "Proto byly během Tour hodiny na hotelu mnohem složitější než při závodě. Náš zvláštní vztah se pak promítal i do zbytku týmu," přiznal.

Contador, jehož Armstrong veřejně kritizoval za to, že během Tour nedodržoval taktiku týmu, odmítl potvrdit, zda bude i nadále závodit za Astanu. "Uvidíme, co se stane," uvedl. "Nevím, kam se vrtnu, ale vím jistě, že budu jezdit za tým, který bude stoprocentně stát za mnou," dodal.

Na letišti Barajas v Madridu se Contador pozdravil s rodinou, přáteli a fanoušky. Ti neopomněli při každé příležitost zpívat španělskou hymnu, již organizátoři Tour jezdci při slavnostním vyhlášení vítězů upřeli, a místo ní mu zahráli dánskou.

Tématické zařazení:

 » Sport