Massa prožil noc v umělém spánku, v neděli jej čeká CT vyšetření mozku - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Massa prožil noc v umělém spánku, v neděli jej čeká CT vyšetření mozku

Ikona

26. července 2009, 11.09 | BUDAPEŠŤ | Brazilský pilot stáje Ferrari Felipe Massa, který v sobotu v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska po havárii utrpěl těžká zranění hlavy strávil noc v umělém spánku. Jeho stav je stabilizovaný a čeká jej vyšetření mozku, informuje v neděli agentura Reuters.

 

"Felipe Massa podstoupil v sobotu odpoledne operaci a jeho stav zůstává stabilní. Přes noc se neobjevily žádné další komplikace," informovala stáj Ferrari v neděli v prohlášení média. "V neděli proběhne CT vyšetření mozku a po něm budeme moci poskytnout přesnější informace," dodává italská stáj.

Už v sobotu bylo jasné, že brazilský pilot nenastoupí do nedělní Velké ceny. Televizní záběry ukázaly, že Massa byl v kvalifikaci před nárazem zasažen do přilby pravděpodobně částí z vozu krajana Rubense Barrichella. Webová stránka italského listu Gazzetta dello Sport přinesla fotografii pilota s napůl odtrženým hledím přilby a krvavým šrámem přes zavřené levé oko.

Stáj Brawn potvrdila, že to byla skutečně část tlumiče Barrichellova vozu, co Massu zasáhlo. Úlomek vážil 800 gramů. "Zkoumáme to, ale tu část jsme zatím nedostali zpět, protože Mezinárodní automobilová federace (FIA) záležitost vyšetřuje. Až to dostaneme zpátky, budeme moci říct, co se stalo," vysvětlil šéf týmu Ross Brawn. "Je to poprvé, kdy jsme měli nějaký problém s autem. Dosud byly vozy velmi spolehlivé a my samozřejmě chceme zjistit, o co šlo," dodal Brawn.

Tématické zařazení:

 » Sport