Slavný Američan Armstrong potvrdil, že opustí Astanu a bude jezdit za americký tým - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Slavný Američan Armstrong potvrdil, že opustí Astanu a bude jezdit za americký tým

Ikona

23. července 2009, 19.33 | BOURG-SAINT-MAURICE | Americký cyklista Lance Armstrong ve čtvrtek potvrdil, že se chystá odejít z týmu Astana, v jehož barvách nyní závodí na slavné Tour de France a v roce 2010 své jméno spojí s novým americkým týmem, který ponese název RadioShack. Informaci přinesla ve čtvrtek agentura Reuters.

 

O tom, že se sedmatřicetiletý Texasan, chystá opustit tým Astana se mluvilo už několik dní a čekalo se jen, než vše Lance Armstrong oficiálně zveřejní. Bylo známé, že Američan našel sponzora pro svůj nový tým, jen scházelo aby jej veřejně představil, což učinil ve čtvrtek.

"Lance Armstrong bude závodit v barvách týmu RadioShack a to jako cyklista či běžec, prostě na všech akcích. Tedy i na Tour de France v roce 2010, praví se v prohlášení společnosti RadioShack.

"Budeme závodit jako americký tým. Pokusíme se jej složit z nejlepších cyklistů světa, ty budou navíc vést nejlepší trenéři a tým bude mít samozřejmě i nejlepší možné vedení. Když jsem se dohodl se společností RadioShack, tak jsem věděl, že to nemohlo dopadnout lépe a já jsem šťastný. Je to typická americká značka," nechal se ve čtvrtek slyšet sedmatřicetiletý Armstrong.

Tématické zařazení:

 » Sport