Pilot F1 Barrichello: Náš tým předvedl skvělou ukázku, jak prohrát závod - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Pilot F1 Barrichello: Náš tým předvedl skvělou ukázku, jak prohrát závod

Ikona

12. července 2009, 20.09 | NÜRBURGRING | Brazilský pilot F1 Rubens Barrichello emotivně obvinil svůj tým Brawn GP z toho, že kvůli němu prohrál Velkou cenu Německa. Zprávu přinesla v neděli agentura Reuters. Sedmatřicetiletý Barrichello, pilot s historicky nejvyšším počtem odjetých závodů v F1, po závodě doslova vybuchl a prohlásil, že jeho tým předvedl "skvělou ukázku, jak prohrát závod".

 

"Jsem hrozně naštvaný," řekl Brazilec, který vedl v první zatáčce, ale skončil šestý a znovu až za svým týmovým kolegou Jensonem Buttonem. "Udělal jsem všechno, co jsem měl. V první zatáčce jsem byl první a oni mi pak prohráli závod," řekl Barrichello, který startoval z druhého místa startovního roštu. "Jestli to tak půjde dál, jsme na nejlepší cestě prohrát oba šampionáty. Abych byl upřímný, přál bych si už být v letadle na cestě domů. S nikým z týmu nechci mluvit. Zase to bude jen takové to blablabla, a to nechci slyšet," řekl.

Tým Brawn GP zvolil pro oba své piloty strategii tří zastávek, která se však na Nürburgringu ukázala být špatnou volbou, Barrichello by ale pravděpodobně i tak skončil čtvrtý nebýt špatné druhé zastávky, v níž ztratil hodně času kvůli problémům s tankováním.

Šéf týmu Ross Brawn prohlásil, že jezdec mluvil v rozčilení a že chápe, že Barrichello je frustrovaný. "Z naší strany to nebyl příliš podařený závod," řekl. "Navíc Rubensovi nefungovala v autě vysílačka, takže nepochytil běžné pokyny, které jsme mu dávali. Asi neměl přesný obrázek o tom, co se děje."

Podle Brawna však nebyla příčinou neúspěchu třízastávková strategie. "Kdybychom bývali byli rychlejší, mohli jsme závod vyhrát. Ale byli jsme moc pomalí," řekl Brawn. "Myslím, že až si to Rubens v hlavě srovná, pochopí to. Na vítězství jsme neměli. Mark dostal trest, projel boxovou uličkou a za pár kol byl znovu před námi," připomněl australského vítěze závodu Marka Webbera. "Rubens měl dnes až jedenáctý nejrychlejší čas. S tím nemůžete vyhrát závod, ať už máte strategii, jakou chcete. To jsou fakta," uzavřel Brawn.

U Barrichella nešlo o první výpad proti týmu v této sezoně. Po Velké ceně Španělska, kde skončil druhý za Jensonem Buttonem, prohlásil, že by z týmu okamžitě odešel, kdyby zaznamenal jen slabý náznak, že vedení stáje favorizuje Brita.

Barrichello po Velké ceně Německa spadl z druhého místa průběžného pořadí mistrovství světa na čtvrté, když se před něj dostali piloti stáje Red Bull Sebastian Vettel a Mark Webber, kteří obsadili druhé a první místo. V čele šampionátu je stále další pilot stáje Brawn GP Jenson Button, který vyhrál šest z devíti závodů této sezony.

Tématické zařazení:

 » Sport