Ivan Hašek: Dosáhl jsem víc, než jsem čekal, usmívejte se také - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Ivan Hašek: Dosáhl jsem víc, než jsem čekal, usmívejte se také

Ikona

27. června 2009, 21.31 | PRAHA | Nově zvolený předseda Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) Ivan Hašek byl v sobotu večer v Národním domě v Praze na Smíchově sám příjemně překvapen výsledky volební valné hromady. Ve výkonném výboru budou mít jasnou převahu lidé z jeho týmu.

 

"Jsem spokojený, většina lidí patří do té mé filozofie. To je dobře, budeme pracovat jako tým a jednotně vystupovat. Nečekal jsem až tak dobrý výsledek," prohlásil v sobotu večer unavený Ivan Hašek.

Hned po skončení valné hromady svolal první zasedání nového výkonného výboru a další bude v pondělí od 11 hodin. "Hned v pondělí budeme řešit situaci reprezentačního mužstva, které potřebuje mít co nejdříve trenéra a realizační tým, aby se mohli všichni začít společně připravovat na přátelské utkání s Belgií. Jako prvního kandidáta na funkci reprezentačního trenéra vidím kouče Slavie Karla Jarolíma, kterého nyní jako právoplatně zvolený předseda svazu můžu oficiálně oslovit. Můžu oslovit i Slavii, jak by to bylo s jeho uvolněním," prohlásil Ivan Hašek.

Nový předseda svazu zřejmě nebude vyhlašovat výběrové řízení. "Jsem za reprezentaci osobně zodpovědný a doufám, že od výkonného výboru dostanu mandát, abych s kandidáty jednal. Nejdřív oslovím Jarolíma a pak se uvidí, možná další," poznamenal Hašek.

Výsledek voleb na sobotní valné hromadě bude mít zřejmě dalekosáhlé dopady nejen na styl práce svazu, ale i na celou jeho strukturu. Na počátku Haškova úřadování bude audit hospodaření ČMFS a marketingové společnosti STES, jejíž vedení bude s velkou pravděpodobností rozhodnutím jediného akcionáře odvoláno. To znamená, že funkci předsedy představenstva opustí Jaroslav Vacek. Na valné hromadě byl STES zásadně kritizován členy odvolací a revizní komise ČMFS, že se nehodlá podrobit žádné kontrolní činnosti, jeho zaměstnanci nespolupracují, nepředávají žádné požadované materiály a doklady.

"Společnost STES potřebuje naprostou změnu struktury a její činnost musí být naprosto transparentní. Máme připravené projekty pro podporu nejen reprezentace a Gambrinus ligy, ale i výkonnostního a mládežnického fotbalu. Není vyloučeno, že STES bude rozdělen na dceřinné společnosti, které budou specificky zaměřené," prozradil Ivan Hašek, který před čtyřmi lety odešel ze stejného sálu jako poražený, chycený do sítí zákulisních pletich.

V sobotu večer odchází jako vítěz. "Před čtyřmi lety jsem věděl, že přijdu domů, můžu si odpočinout a všechno hodit za hlavu. Dneska půjdu domů, nic slavit nebudu, všechno proberu s manželkou a pak vím, že mě česká strašně moc práce. Ale já se na ni těším. Dneska se v sále spousta lidí mračila. Tak jsem říkal svým lidem: usmívejte se! Usmívejte se všichni, protože fotbal je zábava," dodal dobře naladěný nový předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek.

Tématické zařazení:

 » Sport