Teplice měly hrát přípravu s Wolfsburgem, z letního duelu ale nejspíš sejde - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Teplice měly hrát přípravu s Wolfsburgem, z letního duelu ale nejspíš sejde

Ikona

18. června 2009, 12.22 | TEPLICE | Fotbalisté Teplic zamíří v červenci na herní soustředění do Německa, z plánovaného přátelského utkání proti bundesligovému mistrovi VfL Wolfsburg ale pravděpodobně sejde. Ve čtvrtek to řekl ředitel FK Teplice František Hrdlička. Vedení severočeského klubu naplánovalo na druhý červencový týden přípravu v Německu, kde se Teplice mají utkat s kvalitními soupeři.

 

 "Jisté je, že budeme hrát proti Eintrachtu Frankfurt. Druhý celek je v jednání, půjde o německý druholigový klub," uvedl Hrdlička v rozhovoru pro Mediafax. Frankfurt, jehož dres obléká bývalý útočník Teplic Martin Fenin, skončil v uplynulém ročníku bundesligy na 13. místě.

"Druhým týmem pravděpodobně bude Fortuna Düsseldorf, jednáme ale ještě s TuS Koblenz," prozradil ředitel severočeského klubu. V Německu populární Fortuna Düsseldorf se letos probojovala do druhé bundesligy, Koblenz pak vybojoval záchranu v závěru soutěže, nakonec skončil na 14. místě.

Naopak z chystaného duelu proti šampionovi bundesligy, VfL Wolfsburg, v létě nejspíš sejde. "Tento zápas je součástí dohody, kterou jsme s Wolfsburgem uzavřeli při přestupu Edina Džeka. Jenže "Vlci" budou hrát Ligu mistrů a mají dost nabitý program. Proto se přátelský zápas nejspíš odloží na nějaký pozdější termín," informoval Hrdlička.

Teplice budou během německého soustředění bydlet v hotelu Lindner, který je nedaleko Westerburgu, v areálu navíc bydlela při MS 2006 také česká fotbalová reprezentace. V komplexu jsou golfová hřiště, tenisové kurty, vnitřní bazén, sauna, solárium, posilovna a fitnes centrum.

Tématické zařazení:

 » Sport