Koller: Kdybych věděl, že tým vypustil zápas, odešel bych - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Koller: Kdybych věděl, že tým vypustil zápas, odešel bych

Ikona

17. června 2009, 10.58 | SAMARA | Český fotbalový útočník Jan Koller se s odstupem několika dnů vyjádřil k tomu, proč nenastoupil v dresu Samary do sobotního zápasu ruské ligy s Terekem Groznyj, který Kollerův tým prohrál 2:3, což vyvolalo řadu dohadů. Informaci přinesl server championat.ru s odvoláním na Sovětskij sport.

 

Zápas skončil výhrou Tereku Groznyj 3:2 a prezident Ruské fotbalové federace Vitalij Mutko přiznal, že panuje podezření z ovlivnění výsledku. „Sledoval jsem ten zápas a to, co jsem viděl, se mi vůbec nelíbilo,“ řekl Mutko. „Etická komise Ruské fotbalové federace bude zápas podrobně zkoumat,“ přidal. Několik online sázkových kanceláří oznámilo podezřelé sázky na sobotní utkání v Grozném. Čeští fotbalisté Jan Koller a Jiří Jarošík do zápasu nezasáhli.

"V sobotu jsem dobral předepsané léky. Každý rok mám takovou přestávku. Čtyři, pět dní ležím v nemocnici a potom ještě pár dní beru antibiotika. Tým má nyní volno a po něm už budu v pohodě. Budu normálně trénovat a pojedu s týmem k přípravě do Rakouska," vysvětloval Koller příčinu své absence v sestavě Samary, když se už dříve objevily informace, že jej trápí vředy.

Český útočník se brání hodnocení zápasu svého týmu v Grozném. "Jen jsem se podíval na výsledky na internetu a pak už mi začali volat novináři. Co můžu říct? Zápas jsem neviděl, tak nemůžu vědět, co se tam stalo," konstatoval. "Pět dnů jsem byl v Česku, v nemocnici jsem dostal léky na deset dní a potom odjel do Samary, kde jsem jen lehce trénoval," dodal Koller.

Tři dny před zápasem se český fotbalista přesto bavil s trenérem a lékařem týmu, zda má do duelu nastoupit. "Řekli mi, že bude lepší, když ještě nebudu hrát. Navíc venku začalo být vedro, nějakých pětatřicet stupňů, a to bylo špatné," řekl Koller. "Chtěl jsem hrát, ale nebyl jsem stoprocentně připravený, a když jsem se domluvil s trenérem, kterého považuji za dobrého člověka a profesionála, tak jsem zápas v Grozném prostě vynechal."

Český kanonýr ale také jasně řekl, že věří tomu, že hráči Křídel Sovětů Samara nevypustili zápas na půdě Tereku. "Kdyby se něco podobného stalo, tak bych z týmu odešel," dodal Koller.

Tématické zařazení:

 » Sport