Ústecký Shotokan klub Rajchert bodoval na MS v Miami - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Ústecký Shotokan klub Rajchert bodoval na MS v Miami

Ikona

16. června 2009, 10.50 | MIAMI | Mistrovství světa v karate organizace WKC se zúčastnila v barvách české reprezentace mimo jiné i čtveřice ústeckých závodníků Shotokan Klubu Rajchert Sport Union. Do Miami na Floridě všichni odcestovali po velmi dobré přípravě a s ambicemi obstát jako v loňském roce. Za rok se však stihla připravit i konkurence světové kvality a tak výsledky byly slabší než v minulosti.

 

Z české výpravy bodovali hned v úvodu šampionátu zástupci disciplíny kata v mužích jasně zvítězil Jakub Tesárek, před druhým Jindřichem Pilmannem, když za sebou zanechali řadu zvučných světových jmen a třetího italského závodníka. Jan Tuček potvrdil, že stále ještě má formu a nepatří do „starého železa“. Ani jednomu ze svých soupeřů, světové špičky, nedal sebemenší šanci a vybojoval zlato. Z Ústeckých závodníků Tomáš Pavlíček v prvním kole podlehl pozdějšímu stříbrnému medailistovi ze Srbska, na kterého nenašel v časovém limitu recept. Pod tlakem velkých závodů se v jednotlivcích nedařilo ani ženám Noskeové a Zámečníkové, které nešly do zápasů s jasnou vůlí zvítězit. Zámečníková sice procházela úspěšně eliminacemi, ale nakonec skončila na před branami semifinále.  Nedařilo se ani Noskeové, která prohrála v prvním kole. Stejně tak i Karel Hung neměl štěstí a ve druhém kole ukončil svojí cestu za medailemi.

Druhý soutěžní den však přinesl úspěch v týmech žen. Zámečníková, Peceková a Linhartová vybojovaly postup do finále, když si poradily s výběrem Srbska. Ve finálovém duelu však podlehly druhému celku Srbska Krajina. Obsadily tak druhé místo.

Tématické zařazení:

 » Sport