Do F1 míří žena, testovací pilotkou stáje Campos bude Natacha Gachnangová - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Do F1 míří žena, testovací pilotkou stáje Campos bude Natacha Gachnangová

Ikona

18. června 2009, 22.52 | MADRID | Závodnice série F2 Natacha Gachnangová byla jmenována testovací pilotkou nové stáje F1, španělského týmu Campos GP, který bude v mistrovství světa F1 závodit příští rok. Zprávu přinesl ve čtvrtek server motorsport-total. Jedenadvacetiletá sestřenice Sebastiana Buemiho, pilota stáje F1 Toro Rosso, skončila v loňském šampionátu F3, kde hájila barvy Camposu, na třetím místě.

 

 "Je úžasné, že mě potvrdili v roli testovací pilotky," řekla Gachnangová. "Zůstávám však nohama pevně na zemi a udělám všechno pro to, abych během zbytku roku 2009 předváděla dobré výkony v F2," dodala.

Švýcarka Natacha Gachnangová, která je jedinou ženou v šampionátu F2, byla minulý víkend v Le Mans členkou třetího týmu v cíli a dosáhla lepšího výsledku než její dědeček, který jel čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans v roce 1960. O tomto víkendu bude Gachnangová závodit v Brně, kde se koná druhý závod seriálu F2. "Je tam skvělá trať, jeden z nejlepších okruhů, na kterých jsem kdy závodila. Velmi technický, hodně zatáček, dlouhé roviny," ocenila závodnice.

Tématické zařazení:

 » Sport