Desetibojař Šebrle nechce před mistrovstvím světa v Berlíně plýtvat motivací - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Desetibojař Šebrle nechce před mistrovstvím světa v Berlíně plýtvat motivací

Ikona

4. června 2009, 12.45 | PRAHA| Světový rekordman v desetiboji Roman Šebrle bude na pondělním Memoriálu Josefa Odložila startovat ve vrhu koulí, skoku do dálky a běhu na 110 metrů překážek. Šebrle to řekl ve čtvrtek na tiskové konferenci v Praze. "Těším se, bude to doma, na Julisce.

 

Beru to jako výborný trénink před desetibojem na TNT Fortuna Meetingu v Kladně, takový malý testíček," řekl Šebrle, který o víkendu skončil čtvrtý při svém prvním desetiboji v sezoně v rakouském Götzisu skončil čtvrtý.

"Nevyšla mi výška, trochu jsem to podcenil, měl jsem malé boty. To se stane, i když mně se to stalo poprvé v životě. Ale výška je moje nejlepší disciplína, nemám strach, že by se to opakovalo," připomněl Šebrle 196 centimetrů, které v Götzisu skočil.

"S body spokojený nejsem, ale s výkonem ano, dá se na tom stavět, řekl Šebrle a dodal, že také jeho manažer Robert Změlík to na dálku, z Číny, prostřednictvím sms zprávy hodnotil pozitivně.

Šebrle přiznal, že po ztrátě 150 bodů z výšky už neměl motivace nazbyt. "Už jsem přece jen starší a v Götzisu už jsem několikrát vyhrál. S věkem a úspěchy je motivace méně a méně, nechci jí plýtvat na Götzis. Na mistrovství světa bych se kvůli třetímu místu jinak zmáčknul, tam bych si třeba urval nohu," připomněl Šebrle srpnový světový šampionát, kde bude obhajovat titul mistra světa.

Tématické zařazení:

 » Sport