Brankář Chelsea Čech: Trofej jsme si v této sezoně zasloužili - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Brankář Chelsea Čech: Trofej jsme si v této sezoně zasloužili

Ikona

31. května 2009, 11.24 | LONDÝN | Český reprezentační brankář Petr Čech zakončil tuto sezonu po výhře 2:1 nad Evertonem ziskem anglického FA Cupu. Jak uvedl v neděli na svých internetových stránkách, Chelsea si po výkonech v letošní sezoně alespoň jednu trofej zasloužila.

 

Zaplněný stadión ve Wembley viděl historicky páté prvenství Chelsea v této pohárové soutěži, celkově druhé bylo z pohledu českého brankáře, který se ze zisku Anglického poháru radoval i v sezóně 2006/07.

Čech si navíc udržel úctyhodnou bilanci v FA Cupu, neboť pokud v Anglickém poháru za Chelsea nastoupil, nikdy jeho tým neprohrál. První duel v této soutěži absolvoval v lednu 2007 proti Nottinghamu a sobotní střetnutí bylo již Čechovo čtrnáctým střetnutím v Anglickém poháru bez prohry.

"Jsem rád, že tato má série vydržela i po dnešku. Moc mě samozřejmě těší, že jsme sezónu, ve které bylo pro nás mnoho pozitivních momentů, zakončili ziskem Anglického poháru. Jen ta trofej nám chyběla, teď ji máme a určitě jsme si ji zasloužili, protože jsme dokázali výborně zareagovat na velmi rychlý gól soupeře, což určitě nebyla jednoduchá situace," popsal své první dojmy Čech.

Podle jedničky Chelsea si mužstvo v této sezoně trofej zasloužilo. "Všichni v mužstvu si trofej zasloužíme za to, jak jsme celou sezónu poctivě makali. Je to i krásné loučení s trenérem Hiddinkem, který má velkou zásluhu na tom, jak jsme se zvedli v druhé polovině sezóny. Já jsem dnešní zápas odehrál v pohodě, bez problémů, takže spokojenost - zejména v první půli tam byly dva dost nebezpečné míče do vápna, u nichž jsem dokázal dobrý timing a včasným vyběhnutím jsem je pokryl," zhodnotila utkání opora londýnské ekipy.

Tématické zařazení:

 » Sport