Královnou bílé stopy je Šárka Záhrobská - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Královnou bílé stopy je Šárka Záhrobská

Ikona

30. května 2009, 00.22 | PRAHA | Královnou bílé stopy byla v pátek v Praze na Žofíně vyhlášena sjezdařka Šárka Záhrobská, první titul nejlepší české lyžařky uplynulé sezony jí přinesla zejména stříbrná medaile ve slalomu na mistrovství světa ve Val d´Isére a post druhé nejlepší slalomářky Světového poháru.

 

Čtyřiadvacetiletá sjezdařka v listopadu vyhrála poprvé v kariéře závod Světového poháru, její triumf ve slalomu viděl americký Aspen. V únoru na světovém šampionátu pak dotáhla do úspěšného konce skvělou sérii tří cenných kovů na třech po sobě jdoucích mistrovství světa, když po bronzu ze Santa Cateriny 2005 a zlatu z Aare 2007 získala stříbro ve Val d´Isére.

Trenérem roku byl vyhlášen otec a kouč nové vládkyaně českého lyžování Petr Záhrobský. Nejlepším běžcem na lyžích je vicemistr světa Lukáš Bauer, nejlepším akrobatickým lyžařem vítěz Světového poháru ve skikrosu Tomáš Kraus, mezi skokany na lyžích vyhrál Roman Koudelka, mezi sdruženáři Pavel Churavý, snowboardistům vládl Michal Novotný.

Tématické zařazení:

 » Sport