Týmy F1 se prý nakonec do šampionátu přihlásí, s výjimkou Toyoty - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Týmy F1 se prý nakonec do šampionátu přihlásí, s výjimkou Toyoty

Ikona

29. května 2009, 10.44 | PAŘÍŽ | Mezinárodní automobilová federace (FIA) očekává, že všechny současné týmy F1, možná s výjimkou Toyoty, nakonec do páteční půlnoci podají přihlášku do šampionátu 2010. Zprávu přinesl server f1-live. Konečný termín pro podání přihlášky vyprší ve 23.59, ale Ferrari, McLaren, BMW Sauber, Renault, Red Bull, Toro Rosso, Brawn a Force India by se měly přihlásit už o několik hodin dřív.

 

Podle několika zdrojů došlo v pátek ráno nakonec k dohodě mezi prezidentem FIA Maxem Mosleym a Asociací týmů F1 (FOTA). Mosley akceptoval kompromisní návrh týmů a přestal trvat na zavedení rozpočtového stropu ve výši 40 milionů liber už od příštího roku. Ten by měl platit až od roku 2011, pro rok 2010 navrhly týmy, že se podřídí stropu 80 až 100 milionů eur a FIA zajistí pro všechny týmy jednotná technická pravidla.

Očekává se, že jediným týmem, který se nepřihlásí, bude Toyota, protože existují náznaky, že japonská automobilka chce z F1 odejít z finančních důvodů, ať už budou pravidla pro příští šampionát jakákoli.

Dosud podala přihlášku do šampionátu jediná stávající stáj, Williams, a vysloužila si za to vyloučení z FOTA. Z nových týmů se přihlásily USF1 a Campos Racing, v pátek by se měl přidat tým Davida Richardse Prodrive. Jména nových týmů má FIA oznámit 12. června.

Tématické zařazení:

 » Sport