Renault chce možná odejít z F1 a prodat stáj Briatoremu - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Renault chce možná odejít z F1 a prodat stáj Briatoremu

Ikona

28. května 2009, 17.57 | ENSTONE (VELKÁ BRITÁNIE) | Stáj F1 Renault by podle některých indicií mohl koupit a v příští sezoně provozovat její šéf Flavio Briatore. Zprávu přinesl ve čtvrtek server f1-live. Francouzská automobilka zvažuje podle mnoha zpráv odchod z F1 už po této sezoně.

 

K rozhodnutí by každopádně mohlo přispět několik faktorů: propad prodeje nových vozů, už třetí sezona pouze průměrných výsledků stáje v mistrovství světa, brzy končící kontrakt s generálním sponzorem ING i velmi pravděpodobný odchod hlavní hvězdy, španělského pilota Fernanda Alonsa.

Podle specializovaného magazínu Autosprint hodlá Renault, který už teď dodává motor stáji Red Bull, pokračovat v F1 jen jako dodavatel motorů. Pilotem nové stáje Flavia Briatoreho by se s největší pravděpodobností stal Romain Grosjean, současný rezervní pilot stáje Renault.

Stáj Renault je mezi těmi, které ohlásily, že se nepřihlásí do mistrovství světa pro rok 2010, pokud začne platit rozpočtový strop ve výši 40 milionů liber, který schválila Mezinárodní automobilová federace.

Podobný scénář uplatnila japonská automobilka Honda, která 5. prosince 2008 oznámila odchod z F1. Tým Honda po několika měsících hledání nového investora koupil za symbolickou cenu jeho šéf Ross Brawn. Stáj Brawn GP a její britský pilot Jenson Button nyní dominuje šampionátu.

Tématické zařazení:

 » Sport