Lídr šampionátu F1 Button: Stal se ze mě nudný trouba - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Lídr šampionátu F1 Button: Stal se ze mě nudný trouba

Ikona

21. května 2009, 12.04 | MONTE CARLO | Lídr průběžného pořadí mistrovství světa F1 Jenson Button žertuje, že jeho čtyři vítězství v dosavadním průběhu letošního šampionátu z něj udělala nudného troubu. Zprávu přinesl ve čtvrtek server planet-f1. "Stal se ze mě pěkně nudný trouba.

 

Určitě mi to řekne i moje přítelkyně, až přijede do Monaka," řekl Button, který docela ztratil svou původní image vyhlášeného plejboje a vymetače večírků. Za ni ho často kritizoval například jeho bývalý šéf ve stáji Renault Flavio Briatore. S vidinou titulu mistra světa se ale všechno změnilo a devětadvacetiletý pilot stáje Brawn GP, který vyhrál čtyři z pěti letošních závodů, myslí jen na další vítězství. "V posledních týdnech neustále," přiznal Brit.

"Do Monaka jsme přijeli s velkým sebevědomím. Věřím autu i sobě a na trať se velmi těším. Letos je to samozřejmě jiné než dřív, protože jsem přijel jako favorit," řekl Button."Vyhrát čtyři závody z pěti je velmi zvláštní pocit, ale zvykl jsem si na to docela rychle. Nikdy nezapomenu, jak těžké to bylo předtím. Ale když začnete vyhrávat, je pro vás zklamáním i druhé místo. V takových chvílích si musíte připomínat, že druhé místo není špatné. Jinak byste se zbláznili."

Button by samozřejmě rád vyhrál i v Monaku, ale daleko víc myslí na domácí závod, Velkou cenu Velké Británie, která je na programu koncem června. "Zvítězit v Monaku by bylo skvělé. Mě by ale nejvíc potěšilo vyhrát na domácí trati v Silverstone, před britskými fanoušky. Doma přece každý touží vyhrát. Teď se ale připravuji na Monte Carlo, což bude mimořádně těžký závod, v němž se člověk musí soustředit na každý moment. Po závodech jsem obvykle psychicky i fyzicky vyšťavený, ale v Monaku je to extrémní," vysvětlil vedoucí muž průběžného pořadí mistrovství světa.

Tématické zařazení:

 » Sport