Karel Poborský bude kandidovat na člena Výkonného výboru ČMFS - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Karel Poborský bude kandidovat na člena Výkonného výboru ČMFS

Ikona

5. června 2009, 09.52 | ČESKÉ BUDĚJOVICE | Bývalý český reprezentat Karel Poborský bude kandidovat na post člena Výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS). Informaci oznámil prostřednictvím tiskové zprávy klub SK Dynamo České Budějovice. Poborského kandidaturu podal českobudějovický fotbalový klub, bývalý reprezentant bude usilovat o funkci člena VV za kluby Gambrinus ligy a 2. ligy.

 

Karel Poborský je v současné době spolumajitelem jihočeského klubu a od roku 2005 zároveň jeho předsedou.
Za svou aktivní hráčskou kariéru nasbíral 118 startů v národním týmu, a tomto je aspektu je českým rekordmanem. Vlastní stříbrnou a bronzovou medaili z mistrovství Evropa v letech 1996 resp. 2004. S aktivním fotbalem začínal a končil v Českých Budějovicích, v české nejvyšší soutěži nastupoval také v klubech Viktorie Žižkov, Slavie Praha a Sparty Praha. V zahraničí oblékal dresy Benfiky Lisabon, Lazia Řím a Manchesteru United.

U české reprezentace působil Poborský v roce v letech 2008 - 2009 jako vedoucí týmu. Byl také členem expertní komise, která na jaře 2009 navrhovala trenéra reprezentace.

Valná hromada ČMFS, během které se bude rozhodovat o rozdělení jednotlivých svazových funkcí, proběhne 27. června 2009.

Tématické zařazení:

 » Sport