Motocyklista Stoner trpí chronickou únavou, čeká ho vyšetření - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Motocyklista Stoner trpí chronickou únavou, čeká ho vyšetření

Ikona

7. července 2009, 10.04 | NEW YORK | Australský motocyklista Casey Stoner se ve Spojených státech amerických podrobí vyšetření, které má odhalit příčiny jeho chronické únavy. V úterý o tom informovaly oficiální stránky světového šampionátu silničních motocyklů.

 

Stoner se se záhadnou nemocí potýká už měsíc, po nedělní Velké ceně USA ve třídě MotoGP pak přiznal, že cítí závrať. "Není mi tak špatně jako v předchozích dvou závodech, ale stále to není ono," konstatoval pro web motogp.com. "V posledních kolech jsem se nedokázal pořádně soustředit a na konci závodu jsem se cítil jako omámený," vysvětlil.

Třiadvacetiletého jezdce Ducati navíc stále trápí levé zápěstí, jež si zlomil v roce 2003 a loni musel kvůli přetrvávajícím problémům znovu podstoupit jeho operaci. "Levou ruku jsem měl hodně unavenou, protože na okruhu v Kalifornii je spousta levotočivých zatáček. Zápěstí se mi navíc od zimní operace ještě nestihlo plně zotavit," ozřejmil. "Nyní musíme přijít na to, co vězí za mými problémy, protože závodit v takovém stavu není žádný med," dodal.

Navzdory všem problémům ale předvedl Stoner v Kalifornii solidní výkon. A to s náhradním motocyklem a bolestí ramena, ruky a žeber, která si pochroumal při pádu v sobotní kvalifikaci. Na uplynulý závodní víkend by však podle svých slov nejraději zapomněl.

Stoner nyní ztrácí na lídra šampionátu MotoGP Valentina Rossiho z Itálie, jenž skončil v Kalifornii druhý za Danim Pedrosou ze Španělska, 16 bodů.

Tématické zařazení:

 » Sport