Räikkönen pochybuje o budoucnosti F1 - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Räikkönen pochybuje o budoucnosti F1

Ikona

9. května 2009, 22.00 | BARCELONA | Pilot Ferrari Kimi Räikkönen kritizoval nová pravidla v F1 a přiživil tak spekulace, že ukončí kariéru dřív než v roce 2010. Zprávu přinesla v sobotu agentura Reuters. "Už to není F1," řekl mistr světa z roku 2007. "Jsem spokojený, kde jsem, mám smlouvu pro příští rok, takže je to víceméně na mně, co udělám," řekl Fin, který se do nedělní Velké ceny Španělska kvalifikoval až jako šestnáctý, když nepostoupil z první části kvalifikace.

 

"Uvidíme, jak to půjde a jak bude F1 fungovat. Je tady spousta otázek. Zdá se, že nikdo neví, jaká pravidla budou vlastně platit," připomněl Fin skutečnost, že FIA v minulých dnech dvakrát na svých webových stránkách změnila předpis pravidel pro příští rok ohledně udělování titulu mistra světa, a také plánované zavedení rozpočtového stropu ve výši 40 milionů liber (asi 45 milionů eur) příští rok. S tímto krokem nesouhlasí zejména prezident stáje Ferrari Luca di Montezemolo, který varoval, že to vytvoří naprosto neférový šampionát o dvou různých úrovních.

Podle mnoha indicií má předběžnou smlouvu se stájí Ferrari dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso, čeká se jen na odchod Räikkönena. Oba současní piloti Ferrari mají kontrakty i pro příští rok. Ferrari mělo letos mimořádně špatný vstup do sezony, když teprve ve čtvrtém závodě sezony, Velké ceně Bahrajnu, se podařilo Räikkönenovi skórovat, vicemistr světa Felipe Massa je dosud bez bodu.

Tématické zařazení:

 » Sport