Peloton sto dvaceti cyklistů odstartoval ve středu odpoledne z Mírového námě - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Peloton sto dvaceti cyklistů odstartoval ve středu odpoledne z Mírového námě

Ikona

6. května 2009, 17.59 | LITOMĚŘICE | Peloton sto dvaceti cyklistů odstartoval ve středu odpoledne z Mírového náměstí v Litoměřicích. Jezdci 38. ročníku etapového Závodu míru juniorů budou muset od 6. do 10. května ujet téměř 490 kilometrů po Ústeckém kraji. Na start první etapy závodu se postavilo dvacet šestičlenných týmů. Dva reprezentační celky České republiky a osmnáct týmů zahraničních. Silniční závod měří 95,5 kilometru a má start i cíl v Litoměřicích.

 

Domácí barvy hájí jezdci Petr Vakoč, Roman Fürst, Jan Hirt, Josef Maňousek, Adam Ohřál a Josef Hošek v prvním družstvu, ve druhém pak Jan Nesvadba, Michal Šimerle, Viktor Vrážel, Jan Kadúch, Ondřej Vendolský a David Dvorský.

Zahraniční družstva tu reprezentují Slovensko, Polsko, Rusko, Rakousko, USA, Švédsko, Německo, Itálii, Slovinsko, Belgii, Nizozemsko, Estonsko, Kazachstán, Bělorusko, Ukrajinu, Francii, Dánsko a Portugalsko.

„Letos zůstáváme v severních Čechách, etapy závodu vedou Krušnými horami a Českým středohořím. Novinkou je etapa na Mostecku,“ řekl ve středu agentuře Mediafax ředitel závodu Svatopluk Henke.

Ve čtvrtek závodníky čeká okruh po Mostecku, v pátek dopoledne časovka v Třebenicích a odpoledne etapa v Roudnici nad Labem. Další etapa závodu povede v sobotu z Děčína do Teplic a v neděli Závod míru juniorů zakončí etapa v Terezíně dlouhá 101 kilometrů.

Pořadatelem Závodu míru juniorů je cyklistický klub Slavoj Terezín.

Tématické zařazení:

 » Sport