Stadion Slavie v Edenu oslaví rok od prvního zápasu - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Stadion Slavie v Edenu oslaví rok od prvního zápasu

Ikona

6. května 2009, 16.43 | PRAHA | Víceúčelový stadion v Edenu, kde hrají své domácí zápasy fotbalisté pražské Slavie, oslaví ve čtvrtek 7. května první výročí. Přesně před rokem zde totiž "červenobílí" sehráli první utkání, když porazili Oxford 5:0. První branku na stadionu vstřelil Vladimír Šmicer.

 

O deset dní později nastoupili "červenobílí" v Edenu ke svému prvnímu soutěžnímu duelu, když v posledním ligovém kole uplynulé sezony remizovali 2:2 s Jabloncem a po dvanácti letech získali mistrovský titul. Tehdy bylo v hledišti vyprodáno, celkem 20 698 diváků, což je dosud největší návštěva.

Slavia sehrála na novém stadionu čtrnáct ligových zápasů, v nichž ani jednou neprohrála a jen třikrát remizovala. "Červenobílí" se v Edenu představili také v evropských pohárech. S Vasluí a Fiorentinou remizovali 0:0. První výhru v historii si z nového stánku Slavie odvezla Aston Villa, která v Edenu vyhrála 1:0, Hamburk později zvítězil 2:0. "Sešívaní" sehráli na stadionu, který nese od 1. dubna název Synot Tip Arena, také několik přípravných zápasů a duel Poháru ČMFS. Na stadionu se konají i jiné sportovní a kulturní akce.

Den před výročím se Slavia střetne v Edenu v semifinále Poháru ČMFS se Slováckem. Oslavy ročního působení ve Vršovicích si ale "sešívaní" nechávají až na konec ligové sezony. Připravuje se benefiční utkání ve spolupráci s nadací fotbalových internacionálů.

Tématické zařazení:

 » Sport