Ecclestone nedovolí Mosleymu zničit Ferrari - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Ecclestone nedovolí Mosleymu zničit Ferrari

Ikona

5. května 2009, 00.20 | LONDÝN | Majitel marketingových práv na F1 Bernie Ecclestone prohlásil, že nedovolí prezidentovi Mezinárodní automobilové federace (FIA) Maxi Mosleymu, aby zničil stáj Ferrrari. Zprávu přinesl v pondělí server magazínu Autosport. Bernie Ecclestone hodlá chránit pozici stáje Ferrari, která se dostala do sporu s prezidentem FIA Maxem Mosleym ohledně zavedení rozpočtového stropu.

 

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo minulý týden prohlásil, že pravidlo o rozpočtovém stropu může zanechat v F1 znatelné škody. To vedlo Mosleyho, aby se o víkendu nechal slyšet, že F1 může existovat i bez Ferrari. "Ale bylo by velmi smutné ztratit tuto italskou národní stáj," poznamenal Mosley, který v rámci šetření v F1 prosadil zavedení dobrovolného rozpočtového stropu ve výši 40 milionů liber, tedy asi 45 milionů eur.

Ecclestone prohlásil, že nenechá Mosleyho zničit Ferrari. "Nedovolím, aby se to stalo," řekl Ecclestone. "Problém je, že nikdy nemůžeš nechat Maxe začít debatu nebo hádku. On je hrozně chytrý, nikdy nemůžeš vyhrát. A i kdybys náhodou vyhrál, je to, jako kdybys byl v publiku a já měl v ruce mikrofon. Řekneš něco chytrého, jenže já ti nedám mikrofon. Je to jednoduché," popsal nejmocnější muž v F1.

Ecclestone, ačkoli souhlasí s rozpočtovým stropem, tvrdí, že myšlenka může fungovat jen za předpokladu, že se týmy a FIA dokáží shodnout v důležitých bodech. "Může se stát, že každý, včetně Ferrari, bude souhlasit prostě jen proto, že k tomu bude přinucen," poznamenal Ecclestone.

Tématické zařazení:

 » Sport