Jsem pořád nejlepší, nehledě na žebříček, říká Serena Williamsová - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Jsem pořád nejlepší, nehledě na žebříček, říká Serena Williamsová

Ikona

4. května 2009, 18.42 | ŘÍM | Americká tenistka Serena Williamsová se stále považuje za nejlepší světovou hráčku, přestože byla z čela žebříčku sesazena Ruskou Dinarou Safinovou. Informaci v pondělí přinesla agentura Reuters. „Všichni víme, kdo je opravdovou světovou jedničkou,“ řekla Serena Williamsová novinářům v pondělí v Římě na tiskové konferenci. „Upřímně, nejlepší na světě jsem já,“ přidala sebevědomě.

 

Momentálně druhá hráčka světového žebříčku prý své tvrzení dokáže podložit důkazy. Vlastní deset grandslamových titulů, zatímco Safinová ani jeden. Před prvním zápasem na turnaji v Římě proti Švýcarce Patty Schnyderové odhalila Serena i svého nejtěžšího soupeře. „Nejvíce se bojím sama sebe, protože když prohraju, tak se vždycky porazím sama.“

Sedmadvacetiletá tenistka stále více fušuje do módního průmyslu, ale přiznala, že plánuje rozšíření svých dalších mimotenisových aktivit. „Chtěla jsem vždycky psát, ale zatím jsem se k tomu nedostala. V mysli mám jasno, ale fyzicky jsem tužku do ruky nevzala a nezačala psát. Proto je mojí další výzvou sednout si a začít. Nikoliv psát nějaké paměti, ale filmový scénář. Nic není nemožné,“ smála se Serena Williamsová.

Tématické zařazení:

 » Sport