Jablonecký cyklobus vyžili první letošní pasažéři - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Jablonecký cyklobus vyžili první letošní pasažéři

Ikona

1. května 2009, 09.58 | JABLONEC NAD NISOU | Na první letošní jízdy vyjel v pátek ráno z Jablonce nad Nisou a Liberce speciální cyklobus jabloneckého ČSAD. Dopravní ředitel ČSAD Luboš Wejnar řekl, že cyklobus zamířil do nejfrekventovanějších cílových stanic v Bedřichově, v Turnově a na ještědské Výpřeži. „Autobusy pro cyklisty budou v provozu o sobotách, nedělí a svátcích až do konce září.

 

V červenci a v srpnu provoz rozšíříme o víkendový spoj do Hamru na Jezeře a v pracovní dny o spoj do Bedřichova,“ řekl agentuře Mediafax ředitel Luboš Wejnar. Dodal, že jejich cyklobus je nejstarší v republice a letos vstoupil do 12. sezóny.

Jablonecký cyklobus přepravil v první sezóně 1907 pasažérů a jezdil pouze do jizerskohorského Bedřichova na Jablonecku. Loni dovezl do Bedřichova, Turnova, na Výpřež a do Hamru na Jezeře svými třemi upravenými autobusy 5121 cyklistů. Každý autobus pojme 25 jízdních kol.

Cyklobusy jezdí letos do Turnova a na Výpřež jednou denně o víkendech a do Bedřichova třikrát denně. Jízdné se pohybuje podle cílové stanice 15 do 35 korun, přepravné kola stojí jednotně 20 korun.

Tématické zařazení:

 » Sport