Ještědský areál zahájí od prvního máje letní sezonu s novinkami - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Ještědský areál zahájí od prvního máje letní sezonu s novinkami

Ikona

30. dubna 2009, 13.56 | LIBEREC | Letní provoz zahájí od 1. května sportovní areál Ještěd u Liberce. Ředitel areálu Vít Pražák ve čtvrtek uvedl , že spustí sedačkovou lanovou dráhu Skalka, která pojede do letních prázdnin o víkendech a svátcích v půlhodinových intervalech vždy od 9.00 do 17.30. „V době letních prázdnin pojede lanovka na Skalku každý den, od září opět jen o víkendech a svátcích, jindy pro skupiny podle předchozí dohody.

 

Pro návštěvníky areálu jsme připravili řadu novinek a s městem Liberec se podílíme na chystaných oslavách Ještědu,“ uvedl Pražák.

„Letos budou mít bikeři k dispozici novou trekovou trať a pro sjezdaře jsme připravili speciální jízdné. K dalším novinkám patří půjčovna sjezdových a trekových kol i koloběžek, která se nachází pod centrálním parkovištěm u Skalky v objektu Sport – Skipoint Ještěd,“ upřesnil Pražák. Dodal, že přeprava jízdních kol a koloběžek je na sedačkové lanovce zdarma. Celodenní parkování bude stát 100 korun, ale v ceně je i jízdenka na lanovku. Základní jízdné jedním směrem je 60 korun, zpáteční jízdenka přijde na 90 korun. Provozovatel zavedl slevy obdobné skipasům na více jízd, slevy pro děti a rodinné jízdenky.

Od 1. května se rozjede po jarní revizi také kabinová lanovka Českých drah na Ještěd. Cena jedné jízdy je rovněž 60 korun, zpáteční jízdenka bude stát 100 korun a pro kabinovou lanovku platí různé druhy zlevněného jízdného.

Tématické zařazení:

 » Sport