V Brně budou pochodovat fotbaloví fanoušci na protest proti odkládání výstavby stadionu - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

V Brně budou pochodovat fotbaloví fanoušci na protest proti odkládání výstavby stadionu

Ikona

28. dubna 2009, 16.03 | BRNO | Předehru nedělního prvoligového duelu mezi fotbalisty Brna a Slavie Praha obstará pochod fanoušků ke stadionu Za Lužánkami, kteří tak chtějí vyjádřit svůj nesouhlas s odkládáním začátku výstavby nového stánku. V úterý o tom informovaly oficiální internetové stránky moravského klubu. Pochod pořádá občanské sdružení Zbrojováci, které už podobnou akci zorganizovalo v listopadu roku 2007.

 

"Tehdy se pochodu zúčastnilo asi pět set lidí, letos snad bude číslo mnohem větší," doufal jeden z hlavních organizátorů Michal Bartl.

Sraz účastníků pochodu je v neděli 3. května ve 14 hodin na začátku Masarykovy třídy. Odtud se průvod přesune ke stadionu Za Lužánkami, což by mělo trvat přibližně půl hodiny. Vše proběhne za asistence Policie České republiky, která bude dohlížet na bezpečnost. "Akce je povolená, řádně jsme ji nahlásili na magistrátu," uvedl Bartl.

U stadionu Za Lužánkami nejdříve organizátoři v krátkém projevu objasní smysl a účel akce, poté by měla následovat diskuse s přítomnými osobnostmi. "Zatím bych nechtěl příliš předbíhat, protože všechna jména ještě nejsou potvrzena. Měli by ale přijít například šéf klubu Roman Pros nebo Karel Jarůšek a věříme, že své stanovisko nám sdělí i primátor Roman Onderka," řekl Bartl. Organizátoři si od nedělní akce slibují, že bude impulsem pro další jednání o novém stadionu, jehož výstavba se stále odkládá.

Po hodinovém programu bude následovat individuální přesun k Městskému stadionu v Srbské ulici, kde se hraje od 17 hodin utkání 26. kola Gambrinus ligy mezi 1. FC Brno a Slavií Praha.

Tématické zařazení:

 » Sport