Liberečtí Bílí Tygři odstartovali letní přípravu - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Liberečtí Bílí Tygři odstartovali letní přípravu

Ikona

27. dubna 2009, 18.44 | LIBEREC | Po prvním záběhovém týdnu začali liberečtí Bílí Tygři v pondělí pod vedením nového trenéra Jiřího Kalouse ostrou fázi letní přípravy. Nový kouč Severočechů zahájil úvodní odpolední trénink se čtrnácti hráči. Další hokejisté zatím ještě procházejí lékařskou kontrolou a k mužstvu se připojí během několika dní, stejně jako gólmanská jednička Fin Tero Leinonen.

 

Slovenský forvard Milan Bartovič pak reprezentuje svoji zemi na mistrovství světa ve Švýcarsku. "Plánem přípravy je především připravit tým po kondiční a mentální stránce. Trénujeme od 20. dubna do konce června. Pak bude dovolená a přibližně od 20. července by se mělo jít na led. Budeme trénovat v domácích podmínkách, na soustředění se nechystáme," řekl k letní přípravě na suchu Jiří Kalous.

Na tréninku už byla i první letní posila obranných řad Martin Rýgl. "Jednání začalo někdy na konci sezony, kdy jsem se dozvěděl o zájmu Liberce. Měl jsem od pana Vlasáka příslib, že pokud o mě projeví zájem jiný klub Brno, že mohu odejít. Nabídku jsem zvažoval a nakonec jsem se rozhodl se vrátit pod Ještěd. Je to pro mě šance a výzva. Šel jsem do Znojma, abych se vyhrál a ten rok mi v dresu Orlů moc prospěl," přiznal Martin Rýgl.
Liberec má v hledáčku několik dalších hráčů, kteří by měli jeho dres posílit. Jména však zatím odtajňovat nechce. "Jsme v jednání, řeší se to. O konkrétních jménech hovořit nechci, protože některým hráčům ještě běží smlouvy. Podoba kádru, který nastoupí letní přípravu, je hotova ze 75%. Samozřejmě, když jsem jednal s Libercem, tak mě zajímalo složení kádru pro příští sezonu. Byla mi předložena určitá představa klubu. Myslím si, že jsme došli ke shodě o kádru, který by tu měl působit v příští sezoně," dodal na závěr Jiří Kalous.

Tématické zařazení:

 » Sport