Pohárová série bude mít tři podniky v Mostě a dva v Brně - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Pohárová série bude mít tři podniky v Mostě a dva v Brně

Ikona

17. února 2009, 20.59 | Most, Brno | Třináct jezdců už předběžně potvrdilo svoji účast ve třináctém ročníku poháru Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup. Prestižní pohárový seriál již zná také podobu svého letošního kalendáře, který je podobně jako v předchozích letech složen opět z pěti podniků. Třikrát pohároví účastníci svedou bitvu na Autodromu Most a dvakrát na brněnském automotodromu.

 

Letošní třináctý ročník Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu odstartuje koncem dubna na brněnském automotodromu při Jarní ceně Masarykova okruhu a následně bude v polovině května pokračovat na Autodromu Most v rámci programu závodů Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekend. Po téměř tříměsíční pauze se pak uskuteční další podnik na začátku srpna na Autodromu Most při závodech Mistrovství zóny střední Evropy a mezinárodního českého okruhového šampionátu a do třetice na mostecké dráze jezdci s pohárovými Octaviemi svedou bitvu na konci letních prázdnin tradičně při populárních závodech Evropského poháru tahačů Czech Truck Prix. Třináctý ročník Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu potom bude ukončen ve druhé polovině září v Brně při Podzimní ceně Masarykova okruhu.
Podoba sezónního kalendáře pro pohárové Octavie byla dlouho v jednání. Promotér pohárového seriálu společnost Ring group a.s. po domluvě s partnery Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu na četné žádosti jezdců vyjednával možnosti uspořádání jednoho z podniků v zahraničí. Konkrétně byly domlouvány závody na začátku července na chorvatském okruhu Rijeka, kde se již v minulosti pohárové Octavie představily s velice příznivým ohlasem. "Podmínkou zařazení zahraničních závodů do kalendáře bylo potvrzení startů všech soutěžících. Některé týmy však nakonec o závody v zahraničí neprojevily zájem a tak nakonec v kalendáři závodů zůstaly pouze termíny na domácích okruzích," uvedl zástupce promotéra Luděk Diviš.
Již dříve uveřejněná jména jezdců, kteří avizovali své starty v prestižní pohárové sérii, postupně doplnili další borci. V seznamu předběžně přihlášených závodníků eviduje promotér poháru už třináct jmen. "Svoji účast s velkým předstihem potvrdili František Došek, Daniel Skalický, Radek Bareš, Tadeáš Martínek, Poláci Mateusz Lisowski a Michal Slomian, Chorvat Tiki Ivoševič a Slovenka Michaela Pešková," vyjmenoval Luděk Diviš a doplnil jména dalších jezdců. "Předběžně jsou už přihlášení také Milan Vaňkát, Miroslav Kárný, Jiří Gottwald, Slovák Patrik Nemec a také Bohumil Pfeifer," sdělil Diviš.
Otazníky nadále zůstávají nad účastí Jana Dostála a pohárové stálice Václava Brejly. Slovák Ivan Urban koketuje se starty s formulovým vozem, ale definitivně se pohárové Octavie nezřekl. V následujících dnech slibují zástupci týmů oznámit jména dalších jezdců, kteří obsadí místa v posledních volných vozech.
Potvrzeny v nejbližší době budou také změny, ke kterým došlo pro třináctý pohárový ročník v propozicích. Inovace se týká systému bodování, počtu volných tréninků a postavení jezdců na startovních roštech jednotlivých závodů.

Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup 2009

24. – 26. 4.    Automotodrom Brno – Jarní cena Masarykova okruhu
15. – 17. 5.    Autodrom Most – Česká pojišťovna-Škoda Octavia Weekend
7. – 9. 8.    Autodrom Most – Mistrovství zóny střední Evropy a Mezinárodní mistrovství České republiky
28. – 30. 9.    Autodrom Most – Czech Truck Prix 2009
18- 20. 9.    Automotodrom Brno – Podzimí cena Masarykova okruhu

Tématické zařazení:

 » Sport