Čtyři poslanci v době krize plánují cestu do Afriky za 1,2 milionu korun - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Čtyři poslanci v době krize plánují cestu do Afriky za 1,2 milionu korun

Ikona

24. října 2009, 10.02 | PRAHA | Čtyři poslanci se i přes současnou ekonomickou krizi chtějí na osm dní podívat do Jihoafrické republiky. Jejich cesta za 1,2 milionu korun je stále v plánu, píše ve svém sobotním vydání deník Právo. Jako členové delegace jsou uvedeni Petr Červenka a Josef Smýkal (oba ČSSD) a Miloš Patera s Danielem Rovanem (oba ODS).

 

V ceně je doprava, ubytování, stravné, tlumočení a pojištění. I když někteří z účastníků již cestu odřekli, "výlet" do JAR schválil tento týden bez potíží organizační výbor dolní komory, v němž jsou zastoupeny všechny kluby.

Cesta se má uskutečnit od 8. do 15. listopadu. Podrobný plán není zatím známý, známé je pouze zdůvodnění, na jehož základě byla cesta schválena: jednání s partnerským výborem, fiskální politika, rozpočtové priority při přechodu k demokratické společnosti, vyrovnávání úrovně území, vzájemná ochrana investic.

JAR nepatří k prioritám české zahraniční politiky. Ministerstvo zahraničí ještě pod vedením Karla Schwarzenberga zrušilo v Kapském městě konzulát, zůstala jen ambasáda v Pretorii.

I když poslanci protestují proti názorům, že parlament je nejluxusnější cestovní kanceláří, v tomto případě zbytečnost této cesty připouštějí.

Tématické zařazení:

 » Politika