Poslanci Marku Bendovi hrozí odebrání titulu z plzeňských práv - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Poslanci Marku Bendovi hrozí odebrání titulu z plzeňských práv

Ikona

5. listopadu 2009, 17.37 | PLZEŇ | Rektor Západočeské univerzity v Plzni Josef Průša se ve čtvrtek dohodl s děkanem právnické fakulty Jiřím Pospíšilem o návrhu na odebrání titulu JUDr. v případě poslance Marka Bendy (ODS). Důvodem k odebrání titulu je Bendova nedostatečná rigorózní práce, uvedl rektor Průša.

 

"Podáme návrh na odebrání titulu a pan Benda si pak může zažádat o novou rigorózní zkoušku a samozřejmě také přiložit novou práci," informoval Průša.

Poslanec Benda nebude zřejmě jediným absolventem plzeňské právnické fakulty, kterému hrozí, že přijde o titul. Dalším adeptem je dnes již bývalý šéf plzeňské městské policie Luděk Hosman, který byl před několika dny zbaven velení a později sám požádal o odchod ze služebního poměru. Hosman se přiznal k tomu, že před sedmi léty opsal svoji bakalářskou práci od svého bývalého nadřízeného a za to mu nyní hrozí ztráta bakalářského titulu.

O titul by mohl přijít i bývalý proděkan právnické fakulty a dnes již i bývalý pedagog Ivan Tomažič. Označením jeho dizertační práce za plagiát se odstartoval celý skandál na právnické fakultě. V současné době prověřuje nezávislá komise univerzity kolem 400 studentů právnické fakulty, kteří nemuseli vystudovat školu standardním způsobem. Nelze vyloučit, že mezi nimi budou odhaleni i další studenti, u nichž se bude rozhodovat o odebrání titulu.

Tématické zařazení:

 » Politika