Sdružení Přátelé Miloše Zemana začalo sbírat podpisy nutné ke vzniku nové politické strany - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Sdružení Přátelé Miloše Zemana začalo sbírat podpisy nutné ke vzniku nové politické strany

Ikona

17. října 2009, 16.12 | ČESKÁ REPUBLIKA | Představitelé občanského sdružení Přátelé Miloše Zemana začali sbírat podpisy, které zákon vyžaduje pro vznik nové politické strany. Na založení politického uskupení, které by někdejší předseda ČSSD zaštítil, se shodla většina účastníků sobotního celorepublikového sjezdu Zemanových příznivců.

 

Z celkového počtu více než 400 účastníků sjezdu se jich pro založení strany vyslovilo 69,8 procenta. Přesně tolik jich v průběhu sobotního setkání připojilo svůj podpis pod petiční arch, který po sesbírání potřebného počtu podpisů poputuje na ministerstvo vnitra, které rozhodne o registraci nové strany.

Sdružení Přátelé Miloše Zemana vzniklo v roce 2008 a jeho hlavním cílem je dostat Zemana zpět do vrcholné politiky. Expremiér odešel do důchodu po volbách v roce 2002. O návrat se pokusil v lednu 2003, kdy se neúspěšně utkal o prezidentský úřad.

Zeman tvrdí, že ho k návratu do politiky vede pokračování politického provizoria a znechucení občanů ne politikou, ale politiky.

Tématické zařazení:

 » Politika