Paroubek: Topolánkův nápad, aby Sazku prošetřil NKÚ, je nesmysl - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Paroubek: Topolánkův nápad, aby Sazku prošetřil NKÚ, je nesmysl

Ikona

16. října 2009, 23.09 | PRAHA | Nápad Mirka Topolánka (ODS), aby Nejvyšší kontrolní úřad prošetřil hospodaření Sazky je v praxi neproveditelný, prohlásil předseda ČSSD Jiří Paroubek. Úřad totiž nemůže kontrolovat soukromou společnost. Sociální demokraté podle Paroubka pracují na návrzích zákonů, které by standardním způsobem tyto věci řešily.

 

Paroubek nechápe, proč v případě Sazky Topolánek ve funkci předsedy vlády nevyužil standardní mechanismy, jako například podnět k šetření podezření policií. "Vzhledem k tomu, že to není první signál o možném zneužití tajných služeb za éry Topolánkovy vlády, musím považovat tuto Topolánkovu výzvu za snahu odvést pozornost od tohoto závažného podezření," řekl Paroubek.

Topolánek vyzval Nejvyšší kontrolní úřad, aby provedl kontrolu hospodaření společnosti Sazka. Kromě toho řekl, že zprávy Bezpečnostní informační služby potvrzují, že zástupci Sazky ovlivňovali personální obsazení ministerstva financí, úřadu, který může za stát kontrolovat hospodaření Sazky.

Tématické zařazení:

 » Politika