Kanada nezřídí v Praze vízové oddělení - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Kanada nezřídí v Praze vízové oddělení

Ikona

16. července 2009, 12.52 | PRAHA | Kanada oficiálně sdělila, že nezřídí v Praze vízové oddělení, uvedla to Asociaci českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) ve čtvrtek. Jedním z důvodů je nízký rozpočet kanadské vlády. Dalším důvodem je, že kanadská vláda tvoří tzv. regionální vízová centra, která vyřizují víza občanům několika sousedních států. Čeští turisté tak budou muset nadále žádat o kanadské vízum přes vízové oddělení ve Vídni.

 

"S tímto postupem však naše asociace zásadně nesouhlasí. Považujeme za velice nelogické, že je vízové oddělení pro Čechy v rakouské Vídni, když Rakušané mají s Kanadou bezvízový styk," uvedl mluvčí AČCKA Tomio Okamura. Podle něho by byl mnohem logičtější přesun tohoto oddělení do Prahy, což by českým turistům zjednodušilo podání žádosti o vízum a zároveň zkrátilo dobu jeho vyřizování.

Kanadu navštíví přibližně 30 tisíc českých turistů ročně a právě v létě je hlavní sezona, kdy tuto severoamerickou zemi navštěvují až čtyři tisíce českých turistů měsíčně. "Z důvodu zavedení víz odhadujeme pokles počtu českých turistů do Kanady přibližně o třetinu," konstatoval Okamura.

Tématické zařazení:

 » Politika