Pivovar Gambrinus oslaví 140 let od svého založení, uvařil již 102 milionů hektolitrů piva - Aktuality - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Aktuality

Pivovar Gambrinus oslaví 140 let od svého založení, uvařil již 102 milionů hektolitrů piva

Ikona

13. května 2009, 14.39 | PLZEŇ | Pivovar Gambrinus oslaví v neděli 140 let od svého založení a za tu dobu uvařil bezmála 102 milionů hektolitrů piva. První plzeňský akciový pivovar, pozdější Gambrinus, byl založen v roce 1869, informoval ve středu agenturu Mediafax mluvčí značky Vladimír Jurina.

 

„Díky klasické technologii při výrobě, tedy vaření výhradně z ječného sladu, chmele a vody a zaručení vysoké kvality piva díky použití moderních zařízení, si pivo získalo velkou oblibu. Dnes každé čtvrté prodané pivo v Česku nese jméno Gambrinus,“ říká Jan Hlaváček, vrchní sládek Gambrinusu, jehož podpis nese každá láhev a plechovka s tímto nejoblíbenějším českým pivem.

Za 140 let existence pivovaru Gambrinus si konzumenti mohli pochutnat na více než 20 miliardách půllitrů. Takové množství piva by jeden z nejlepších českých výčepních čepoval v kuse 4528 let, když se vezme v úvahu, že jedno pivo připravuje sedm vteřin.

Od loňského podzimu je na trhu nové pivo Gambrinus 11° Excelent, který je díky úspěchům příjemným dárkem ke 140. výročí. Gambrinus 11° Excelent se stal během prvních měsíců od svého uvedení na trh jedničkou v segmentu jedenáctistupňových piv a nedávno si odnesl vítězství ze soutěže Volba spotřebitelů v kategorii pivo.

Gambrinus nyní vaří čtyři druhy piva, Gambrinus Světlý – světlé výčepní pivo „desítka,“ Gambrinus 11° Excelent – světlá jedenáctka, s podílem karamelového sladu a unikátním trojím dávkováním chmele v průběhu vaření, Gambrinus Premium – světlý ležák „dvanáctka.“ Posledním pivem je Gambrinus se sníženým obsahem cukrů. Jde o světlé pivo, kde je při zachování chuťových vlastností Gambrinusu snížen obsah zatěžujících sacharidů, bílkovin a využitelné energie, pivo je tak vhodné pro diabetiky.

Tématické zařazení:

 » Aktuality