Češky zapomínají na svačiny - Jídlo a pití - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Jídlo a pití

Češky zapomínají na svačiny

Ikona

19. července 2010, 08.59 | ČESKÁ REPUBLIKA | Zaměstnané Češky zapomínají jíst podle odborníků na výživu pětkrát až šestkrát denně. Podle průzkumu 10 procent žen dokonce pravidelně zapomíná v práci na jídlo úplně a 45 procent žen si připravuje do práce krabičku s jídlem, ale ne zrovna ideálním pro zdravé stravování. Češky vynechávají jídlo nejčastěji kvůli zaneprázdněnosti. Pokud se v práci více pohybují, a tím pádem vydávají více energie, zapomenou se mnohdy zastavit a dát si malou svačinu.

 

Nejčastěji ženy (42 procent) vynechávají přesnídávku dopoledne a svačinu odpoledne (39 procent). Svačinu často nahrazují kávou či čajem s něčím dobrým na zub. Nechybí však ani jogurt či ovoce. To si přibaluje sebou do kabelky 36 procent Češek. Některé si sebou do práce berou i hotové jídlo, neboli zbytky od večeře (12,9 procent).

Podle nutriční terapeutky Michaely Kalkušové je důležité jíst častěji než třikrát za den. "Nepravidelné stravování doprovázené hladověním, vede k pocitu únavy a slabosti, a také dochází k ukládání zásob především ve formě tuků," vysvětlila odbornice. Nejvhodnější je podle specialistů na výživu jíst pravidelně v menších porcích, a to pětkrát až šestkrát denně. Jako dobrá svačinka mohou být čerstvé sýry s celozrnným pečivem, zelenina a ovoce.

Výzkum značky Gervais se zaměřil na stravovací návyky mladých žen ve věku 24 až 40 let. Šlo o vzdělané Češky, které mají minimálně maturitu, jsou ekonomicky aktivní a žijí ve větších městech nad 25 000 obyvatel.

Tématické zařazení:

 » Zdraví  » Jídlo a pití