Startují oblíbené podzimní výlovy - Jídlo a pití - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Jídlo a pití

Startují oblíbené podzimní výlovy

Startují oblíbené podzimní výlovy

11. října 2023, 09.50 | Jihočeský kraj - K podzimu na jihu Čech neodmyslitelně patří výlovy rybníků. Některé menší už přišly na řadu ve druhé polovině září, v následujících týdnech jsou v plánu ty nejvýznamnější. O víkendu 13. až 15. října stovky návštěvníků zamíří k největšímu českému rybníku Rožmberk na Třeboňsku. Až do druhé poloviny listopadu budou rybáři pokračovat na těch dalších napříč celým krajem.

 

 

Od pátku do neděle se Rybářství Třeboň jako nejvýznamnější producent sladkovodních ryb v Evropě pustí do lovení největšího českého rybníku Rožmberk. První zátah je v plánu na sedmou hodinu ranní, pokračuje se až do odpoledne. Návštěvníci z různých koutů České republiky i ze zahraničí budou mít na hrázi možnost ochutnat gastronomické rybí pochoutky, jakými jsou polévky, filety, kapří hranolky nebo řízky. Samozřejmě je možné si na místě ryby také zakoupit. vé kouzlo mají i výlovy menších rybníků na Třeboňsku, které budou následovat v dalších dnech a týdnech. „Výlovy jsou vyvrcholením celoroční rybářské práce a ukázkou tradičního řemesla. Turisté nejčastěji vyrážejí na Rožmberk, naopak komornější atmosféru si vychutnají u rybníků Horusický či Dvořiště. Po dvou letech se loví také rybník Svět v Třeboni. Tyto akce lákají k návštěvě Třeboňska i mimo hlavní sezonu, čemuž letos pomáhá také teplé podzimní počasí,“ pozvala Barbora Bicková, produktová manažerka turistické oblasti Třeboňsko. Zvyklostí se drží i v Hluboké nad Vltavou, kde se každý rok střídají výlovy rybníků Munický a Bezdrev. Termín je stálý, a to ve státní svátek 28. října. V roce 2023 pořadí vychází na Bezdrev, druhý největší český rybník. Na hrázi bude hrát hudba, město zřídilo zdarma autobusovou dopravu. Ve stejný den se v Národním zemědělském muzeu Ohrada chystá Rybářský den. Součástí akcí je týden rybích specialit, kdy od 25. do 29. října řada předních hlubockých restaurací zve na mimořádné rybí menu.

 

Zdroj: Jana Píchová

Startují oblíbené podzimní výlovy

Startují oblíbené podzimní výlovy

Startují oblíbené podzimní výlovy

Tématické zařazení:

 » Aktuality  

 » Zajímavosti  

 » Kultura  

 » Zdraví  » Jídlo a pití  

 » Zvířata  

 » Kraje  » Jihočeský