Jídlo a pití
Po svíčkové Petra Svitáka se jedlíci olizovali
Ikona
17. září 2009, 18.28 | ČERVENÝ HRÁDEK |Vítězem již 14. ročníku mistrovství ve vaření svíčkové, které se každoročně koná na zámku Červený Hrádek u Jirkova, se stal Petr Sviták z Prahy. Nejúspěšnějším jedlíkem se stal jirkovský borec Jan Žíla, který spořádal 47 knedlíků. Pražský kuchař Petr Sviták přinesl na 14. ročník mistrovství ve svíčkové nejlahodnější omáčku.
Na tom se porota, jejímž předsedou je již po dlouhá léta známý bavič a vyhlášený gurmán Petr Novotný, shodla. Letos v této kategorii soutěžilo 14 přihlášených. Petr Novotný také omluvil neúčast další známé osobnosti, a sice Luboše Xavera Veselého. „Byl pracovně vyslán do Afriky, tak bohužel nemohl dorazit, ale všechny pozdravuje,“ řekl Novotný. Celé zábavné odpoledne moderoval další kulinářský odborník, herec Martin Zounar.
Tématické zařazení:
» Zdraví » Jídlo a pití
Souhlasíte s přijetím eura?
34.2% |
||
| ||
28.7% |
||
| ||
19.5% |
||
| ||
17.7% |
||
|
Politika
-
Kancelář Senátu a NÚKIB posilují spolupráci v oblasti kybernetické a informační bezpečnosti
- Senátoři schválili 87 nominací na státní vyznamenání
- V Senátu o výsledcích prvního občanského parlamentu o médiích a demokracii
- Konference předsedů parlamentů EU: Trvající podpora Ukrajiny je nadále náš společný zájem
- Oslavy Dne osvobození v hlavním městě
- Více z rubriky politika
Zajímavosti
-
Nebezpečná klíšťata se šíří Českem. Velcí kopytníci jejich počty snižují
- Láska kvete v každém věku
- Rozmanitost rostlin pomáhá ukládat uhlík do půdy, ale ne všude stejně
- Nejlepší studenti si odnesli slávu i hodnotné ceny
- Dům přírody Žďárských vrchů patří mezi neobjevené skvosty roku 2025
- Více z rubriky zajímavosti