Jídlo a pití
Češi jsou "kastrůlkáři", jídlo do práce si nosí z domova
29. května 2011, 14.22 | ČESKÁ REPUBLIKA | Přes 40 procent Čechů si do práce nosí jídlo z domova, zhruba 26 procent se stravuje ve firemních kantýnách, 12 procent využívá nabídek poledních menu v restauracích a 13 procent si koupí bagetu či sendvič. Zhruba šest procent lidí neobědvá vůbec, vyplývá to z průzkumu agentury Ipsos Tambor.
Analýzu zaměřenou na stravovací návyky Čechů si nechala vypracovat společnost KPMG ČR.
"Nosit si do práce jídlo připravené doma je tak trochu český fenomén," uvedla Marika Konečná ze společnosti KPMG. Trend domácího vaření a nošení jídla z domova má podle jejích slov v Česku silný historický základ. Začíná to přípravou svačiny dětem do školy a požadavkem minimálně jednoho teplého jídla pro rodinu denně. "Navíc ho zřejmě v poslední době podporuje také současná popularita nejrůznějších televizních pořadů o vaření, výstav a knih zaměřených na gastronomii," řekla Konečná.
Alespoň jednou týdně se v restauraci stravuje přibližně 32 procent Čechů. Pravidelně denně zajde na jídlo do restaurace jen šest procent Čechů. Naopak jen jednou za čtvrt roku či ještě méně často se v restauraci stravuje téměř 30 procent oslovených.
Tématické zařazení:
» Zdraví » Jídlo a pití
Souhlasíte s přijetím eura?
43% |
||
| ||
27.6% |
||
| ||
14.8% |
||
| ||
14.6% |
||
|
Politika
-
- Miloš Vystrčil: Je zapotřebí být k sobě upřímní a více konat
- Premiér Petr Fiala na pracovní cestě v USA
- Senátní delegace na celoevropském business fóru podpořila české podnikatele
- Zákon o podpoře v bydlení přispěje k řešení bytové nouze
- Miloš Vystrčil: Zambii považujeme za klíčového a spolehlivého partnera
- Více z rubriky politika
Zajímavosti
-
- Radim Pařík obsazuje žebříčky bestsellerů s knihou „Empathetic Leadership“
- Z festivalových pódií přes červený koberec až do Rudolfina
- Adélka Hurníková: Nový Zéland si zachoval ráz nedotčené přírody
- Po třiceti letech na místě činu
- Navrhněte Osobnosti roku 2023 Ústeckého kraje
- Více z rubriky zajímavosti