Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Zítra se běží Tun Czech ½ maraton Praha

Zítra se běží Tun Czech ½ maraton Praha

5. dubna 2024 - Praha – Největší běžecký závod v České republice a jeden z nejrychlejších půlmaratonů světa. Zatímco jarní počasí a profil trati přeje elitním světovým výkonům i osobním rekordům, krása pražské trati činí ze závodu pravý běžecký zážitek.

Do Oblastní galerie zdarma

Do Oblastní galerie zdarma

5. dubna 2024 - Liberecký kraj - Bezplatně se seznámit s uměleckými sbírkami galerie, které se i po vzoru zahraničních muzeí stávají dostupnější pro všechny, mohou návštěvníci Oblastní galerie v Liberci. Ta v březnu zrušila vstupné do svých stálých expozic.

V Žatci mají různorodou sbírku kraslic

V Žatci mají různorodou sbírku kraslic

2. dubna 2024 - Žatec - Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci vystavuje v hlavní budově muzea sbírku velikonočních kraslic. Mají jich tam celkem 1 427 a veřejnost si je může prohlédnout ještě do 7. dubna.

Valdštejnská zahrada je znovu otevřená pro veřejnost

Valdštejnská zahrada je znovu otevřená pro veřejnost

2. dubna 2024 - Praha - Po zimní přestávce je ode dneška opět otevřená Valdštejnská zahrada. Návštěvníci ji mohou zdarma navštívit ve všední dny od 7 do 19 hodin, o víkendech a svátcích pak od 9 do 19 hodin. Od 6. dubna mohou zájemci každou sobotu navštívit také historické prostory Valdštejnského paláce.

Expozice Lidé a peníze

Expozice Lidé a peníze

2. dubna 2024 - Praha - Zatoužili jste se někdy podívat do opravdového trezoru? Teď máte příležitost. Právě v původním trezoru Živnostenské banky, dnes České národní banky, se nachází expozice Lidé a peníze. Dozvíte se zde vše o české a československé měnové historii a centrálním bankovnictví v mezinárodním kontextu.

Krásné velikonoční svátky

Krásné velikonoční svátky

1. dubna 2024 - Přání všem čtenářům k velikonočním svátkům

Seriálový Dexter Michael C. Hall míří v létě do Prahy

Seriálový Dexter Michael C. Hall míří v létě do Prahy

1. dubna 2024 - Praha – Seriáloví i hudební fanoušci by měli zbystřit. Koncem června zavítá do Prahy výjimečná návštěva v podobě držitele Zlatého glóbu, seriálového Dextra Michaela C. Halla. Ten přijede se svou kapelou Princess Goes 26. června, se kterou odehraje koncert v klubu Futurum.

Patnáct nových Andělů

Patnáct nových Andělů

1. dubna 2024 - Praha - Česká hudební akademie rozhodla o nejlepších hudebních nahrávkách uplynulého roku. V Cenách Anděl Coca-Cola 2023, které se udílely 30. března v prostorách pražského O2 universa a v přímém přenosu na ČT1, bylo oceněno celkem patnáct nahrávek a projektů.

Knihovna vydala publikaci o inspirativních ženách Ústeckého kraje

Knihovna  vydala publikaci o inspirativních ženách Ústeckého kraje

31. března 2024 - V rámci Března – měsíce čtenářů Knihovna Ústeckého kraje vydala novou knižní publikaci Ženy & Frauen. Slavnostní křest knihy věnované životním příběhům významných žen napříč historií Ústeckého kraje se uskutečnil 26. března. Kmotrou nového titulu se stala socioložka Lenka Simerská.

Pedagogové převzali ocenění

Pedagogové převzali ocenění

31. března 2024 - Plzeň - U příležitosti Dne učitelů předali zástupci Plzeňského kraje ocenění vybraným pedagogům za jejich dosavadní práci. V sále SOU elektrotechnického Plzeň převzalo poděkování spolu s pamětním listem a drobnými dárky celkem 31 pedagogů z Plzeňského kraje. Tradiční akce se koná jako připomínka výročí narození Jana Ámose Komenského.

Sportovcem roku Libereckého kraje je Eva Adamczyková

Sportovcem roku Libereckého kraje je Eva Adamczyková

31. března 2024 - Liberecký kraj - Anketa Sportovec roku Libereckého kraje pro rok 2023 zná své vítěze. Vyhlášení výsledků se uskutečnilo v libereckém hotelu Zlatý lev. V hlavní kategorii dospělých zvítězila Eva Adamczyková.

Strana výpisu

5 ...