Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Zámek hostil Noc s hvězdami

foto archiv

- Zahrádky | Na zámku Zahrádky u České Lípy se uskutečnil 20. ročník benefičního koncertu Noc s hvězdami na zámku Zahrádky. Skoro 60 tisíc korun bude využito na úpravu zámecké zahrady.

Litoměřické svátky hudby oslaví stoleté výročí založení republiky

foto archiv

- Litoměřice | V letošním roce je cílem festivalu Litoměřické svátky hudby (24. - 26. srpna) důstojná oslava stoletého výročí založení republiky a je také zařazen mezi akce zaštítěné Ústeckým krajem. Program 6. ročníku je sestaven v případě prvních dvou koncertních večerů výhradně z hudebních děl českých hudebních velikánů Bedřicha Smetany a Antonína Dvořáka. V krásném barokním Kostele svatého Václava v Lovosicích zazní barokní hudba i zahraničních klasiků.

Zpěvák Lukáš Randák si vysloužil standing ovation na Hluboké

foto archiv

- Hluboká | Hodně netradiční dárek si ke svým třicetinám nadělil zpěvák a muzikálový a divadelní herec Lukáš Randák. Spolu se svými kolegyněmi z branže vystoupil na zcela vyprodaném vlastním koncertě na pohádkovém zámku Hluboká.

Slavnosti v Lubech připomenou výrobu strunných nástrojů

foto archiv

- Karlovy Vary | Karlovarský kraj se i letos zapojí do Dnů evropského dědictví, během kterých se veřejnosti otevírají brány památek a zajímavých objektů po celé zemi. Ve spolupráci se společností Strunal Schönbach a obcí Luby zve kraj širokou veřejnost na „Slavnosti hudby Strunal Schönbach ... kde slova končí, hudba začíná“.

20. ročník Noci s hvězdami se blíží

foto archiv

- Zahrádky | Dvacátý ročník benefičního koncertu Noci s hvězdami proběhne 4. srpna na zámku Zahrádky.

Hudební festival má certifikát Rodinné stříbro Ústeckého kraje

foto archiv

- Česká Kamenice | Ve dnech 14. – 17. června se v České Kamenici, v Děčíně a na dalších místech uskutečnil XIX. ročník mezinárodního hudebního festivalu, který je právem zařazen do programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje.

Budyňské divadelní léto 2018

foto archiv

- Budyně nad Ohří | Ve spolupráci agentury Comedy production, Severočeského divadla v Ústí nad Labem a městem Budyně nad Ohří bude letos poprvé na Vodním hradě v Budyni nad Ohří uvedena pod širým nebem řada hudebních divadelních představení v rámci pilotního nultého ročníku divadelního léta.

Karlovarský kraj bude poprvé hostit Czech Fashion Week

foto D. Šeiner

- Karlovy Vary - V sobotu 16. června se v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech uskuteční prestižní přehlídka světové módy Czech Fashion Week 2018. Záštitu nad akcí, na které se představí přední čeští i zahraniční návrháři, převzala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. Ojedinělá show začne ve 14 hodin.

Déšť na zámku Nové Hrady připršel koncertu „Kdo má rád…“ něco přes 44.000,- Kč

foto archiv

- Nové Hrady | Na zámku Nové Hrady na jihu Čech se uskutečnil 8. ročník Dětského dne a benefičního koncertu „Kdo má rád“ pod záštitou hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské, která se akce osobně zúčastnila již poosmé.

Jubilejní KOMEDY FEST byl rekordní: Zazářili Bohdalová, Zindulka, Holubová s Kleplem i Kaiser s Lábusem...

foto Komedyfest

- Plzeň | Letošní a právě skončený již 5. ročník festivalu humoru KOMEDY FEST Plzeň 2018 byl nadmíru povedený a také rekordní. Během týdne navštívilo v Měšťanské Besedě a následně Oper Air v amfiteátru OC Plaza na přes 8000 lidí. Také letos přijely velké hvězdy a opět se udělovaly ceny za celoživotní přínos českému humoru.

Barevný region zaplnil Lidické náměstí

foto archiv

- Ústí nad Labem | Několik stovek lidí dnes zhlédlo čtvrtý ročník festivalu Barevný region, který na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem uspořádal Výbor pro národnostní menšiny Ústeckého kraje.

Strana výpisu

... 123 ...