Jídlo a pití
Japonské suši, umění a technika na vašem talíři
- Tokio | Je to plod vytříbené kulinářské tradice: kuličku rýže a plátek ryby spojují zkušené ruce. Avšak v Japonsku se dokonce ani umění suši nevyhnulo posledním technickým vymoženostem. Píše o tom agentura...
Crum se chtěl pomstít nespokojenému zákazníkovi a vymyslel chipsy
- New York | Pro odborníky na zdravou výživou jsou noční můrou, současně jsou ale po celém světě jednou z nejoblíbenějších pochoutek. Málokterá potravina vzbuzuje tolik emocí, jako smažené bramborové...
Průzkum: Pravidelně jí jen polovina dětí, chybí svačiny
- Praha | Polovina školáků nejí pravidelně, vynechávají hlavně svačiny. Ukázal to průzkum spolku Vím, co jím a piju a společnosti SANEP mezi 5473 rodiči. Většina rodičů přitom svačinu svým potomkům připraví,...
Hosty restaurací odradí neochotný personál víc než špatné jídlo
- Česká republika | Hosty dokáže od návštěvy restaurace odradit spíše nevhodné chování personálu než špatné jídlo. Přístup personálu dokáže zážitek v restauraci znechutit téměř polovině hostů (46 procent), zatímco...
Je chuť a čich jeden komplexní smysl?
- Paříž | Chuť není jen otázkou chuťových buněk. Ve vjemech, které v nás vyvolávají potraviny, hraje významnou roli také čich, ale i hmat. Naše vnímání však ovlivňuje i paměť. Chutě jsou, jak si možná...
Češi si oblíbíli kvalitní čokoládu, rádi si za ní připlatí
- Česká republika | V ČR v posledních letech roste spotřeba čokolády. Bez ohledu na vyšší cenu však jsou lidé stále ochotnější si připlatit za kvalitnější produkty. Tvrdí to alespoň prodejci, kteří o víkendu nabízejí...
Zámecká slavnost vína v Českém Krumlově nabídne více než 300 vzorků vína
- Český Krumlov | Festival vína Český Krumlov® nabídne v sobotu 19. listopadu dlouho očekávanou a veřejností velmi oblíbenou Zámeckou slavnost vína. Návštěvníci degustační a prodejní přehlídky vín se v Zámecké...
Život v manželství vede podle expertů k tloustnutí
- Londýn | Nové výzkumy ukazují, že lidé žijící v manželském svazku jsou náchylnější k tloustnutí. Tvrdí to alespoň britská společnost Forza Supplements, která se zaměřuje na stravování. Většina párů podle ní...
Až polovina z nás je ochotna nechat v restauraci za jídlo 500 korun
- Česká republika | Češi jsou ochotni utratit za návštěvu restaurace stále více peněz. Největší skupina respondentů, zhruba 50 procent, je ochotna za návštěvu restaurace utratit až 500 korun za osobu. Vyplývá...
Inspirativní vaření z brambor a jejich netradiční užití v kuchyni nabídne Havlíčkův Brod
- Jihlava | Brambory jsou pro Vysočinu jako chléb. Lze je jíst každý den, jejich příprava má tisíce podob a nikdy se neomrzí. Celostátní síť pro venkov ve spolupráci s Krajem Vysočina a Výzkumným ústavem...
Jihlavští žáci bodovali na gastronomické soutěži ve francouzské Remeši
- Remeš/Jihlava | Deset družstev z celého světa se v pondělí sjelo do francouzské Remeše, aby poměřilo síly v gastronomické soutěži Trophée Mille. "Českou republiku a hlavně Kraj Vysočina zastupovalo duo Eliška...
Strana výpisu
1 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 32
Souhlasíte s přijetím eura?
43.1% |
||
| ||
27.5% |
||
| ||
14.8% |
||
| ||
14.6% |
||
|
Politika
-
- Miloš Vystrčil: Je zapotřebí být k sobě upřímní a více konat
- Premiér Petr Fiala na pracovní cestě v USA
- Senátní delegace na celoevropském business fóru podpořila české podnikatele
- Zákon o podpoře v bydlení přispěje k řešení bytové nouze
- Miloš Vystrčil: Zambii považujeme za klíčového a spolehlivého partnera
- Více z rubriky politika
Zajímavosti
-
- Radim Pařík obsazuje žebříčky bestsellerů s knihou „Empathetic Leadership“
- Z festivalových pódií přes červený koberec až do Rudolfina
- Adélka Hurníková: Nový Zéland si zachoval ráz nedotčené přírody
- Po třiceti letech na místě činu
- Navrhněte Osobnosti roku 2023 Ústeckého kraje
- Více z rubriky zajímavosti