Jídlo a pití - Český Metropol

Jídlo a pití

Firma ze Znojemska šokovala prodejem pančovaného a chemicky dobarveného červeného burčáku

Ikona

10. listopadu 2009 - MIROSLAV | Obchodní společnost E.S.E. z Miroslavi na Znojemsku zahltila letos tuzemský trh pančovaným a dobarvovaným burčákem. Mediafaxu to v úterý řekla mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Martina Šmídtová s tím, že laboratorní rozbory prodávaného nápoje jsou šokující.

Po svíčkové Petra Svitáka se jedlíci olizovali

Ikona

17. září 2009 - ČERVENÝ HRÁDEK |Vítězem již 14. ročníku mistrovství ve vaření svíčkové, které se každoročně koná na zámku Červený Hrádek u Jirkova, se stal Petr Sviták z Prahy. Nejúspěšnějším jedlíkem se stal jirkovský borec Jan Žíla, který spořádal 47 knedlíků. Pražský kuchař Petr Sviták přinesl na 14. ročník mistrovství ve svíčkové nejlahodnější omáčku.

Budějovický Budvar vyrazí v červnu na trh s novou jedenáctkou

Ikona

27. května 2009 - ČESKÉ BUDĚJOVICE | Českobudějovický Budvar vyrazí v červnu na trh s novým pivem, jedenáctkou Pardál Echt. Ředitel pivovaru Jiří Boček řekl na středeční tiskové konferenci novinářům, že Budějovický Budvar tak obnovil produkci jedenáctistupňového piva po více než osmdesáti letech. Pivo Pardál Echt má být alternativou pro ty, kterým se desítka zdá příliš slabá a dvanáctistupňový ležák zase příliš silný.

Pivovarské muzeum v Plzni oslavilo 50. narozeniny propojením s historickým podzemím

Ikona

5. května 2009 - PLZEŇ | Pivovarské muzeum v Plzni oslavilo v úterý své 50. narozeniny a chybět nemohl ani velký dort ve tvaru budovy slavného muzea. Týž den také slavnostně otevřeli podzemní portál, který umožnil propojit muzeum s Plzeňským historickým podzemím, informoval agenturu Mediafax mluvčí muzea Zdeněk Hůrka. "Propojení muzea s plzeňským podzemím umožnila smlouva s městem Plzeň.

Ovocnáři zvou na Slavnosti květů

Ikona

21. dubna 2008 - Ústecký kraj/ Unie ovocnářů severočeského regionu pořádá i letos tradiční Slavnosti květů ve čtyřech místech Českého středohoří, kde v těchto dnech začíná květem jedna etapa v produkci ovoce. Sadaři tak chtějí přímo v přírodě navázat kontakt s lidmi, kteří mají citový vztah k přírodě, k tamnímu kraji a rádi konzumují ovoce, seznámit je s odrůdami, dát jim ochutnat plody i různé výrobky z něho, zasoutěžit si, pobavit se a projít se nebo vyjet na kole do okolí. S historií a současností obcí seznámí přítomné místní starostové.

Budoucí barmani soutěžili v ústeckém Domě kultury

Ikona

18. dubna 2008 - Ústí nad Labem/ Staré myslivecké, juniorské barmanské soutěže, se ve čtvrtek 17. dubna v ústeckém Domě kultury zúčastnilo kolem šedesáti studentů z devíti krajů České republiky. Letošní, v pořadí pátý, ročník hodnotil Josef Sluka, ředitel pořadatelské Střední školy obchodu a služeb v Ústí nad Labem, jako úspěšný i co do počtu přihlášených soutěžících. V classic style se utkalo 39 budoucích barmanů a ve flair style 19.

Drinks Union: Výjimečná kvasnicová piva budou jen pár týdnů

Ikona

2. dubna 2008 - Ústí nad Labem/ Jen pár týdnů budou moci štamgasti ochutnat speciální kvasnicové ležáky, které pro ně připravili mladí sládci v pivovarech skupiny Drinks Union. „Ve všech našich pivovarech jsou nyní mladí sládci kolem 30 let, kteří se chtěli ukázat, že také, stejně jako jejich předchůdci, umějí uvařit výjimečná piva. Rozhodli jsme se proto, že pro jarní měsíce připravíme pro naše restaurace speciální kvasnicová piva,“ řekl Milan Schramm, generální ředitel Drinks Union, která vaří značky Zlatopramen, Březňák, Louny a Dačický.

Muži porazili ženy v sekané

Ikona

19. března 2008 - Malé Březno/ Mostecko – O nejvoňavější, nejchutnější a nejkrásnější sekanou v Malém Březně na Mostecku soutěžily na tři desítky amatérských kuchařů. V soutěži s názvem „Krušnohorská sekačka“ jednoznačně zvítězili muži na nad ženami. Ti obsadili první tři místa. Vítězem se stal Adam Cína, za ním se umístil Bohumil Šíma a Martin Zadák.

Strana výpisu

... 25