Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Polovina lidí nedá do sportu ani korunu ročně, pětina přes 3000 Kč

5. dubna 2022 - Polovina lidí nedá do sportu ani korunu ročně, naopak zhruba pětina i více než 3000 korun. O výsledcích průzkumu, který si nechala zpracovat loni v listopadu společností ppm factum research, dnes Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) informovala v tiskové zprávě. V důsledku epidemie covidu-19, kdy byla zavřena či omezena i některá sportoviště, zaznamenala VZP pokles žádostí o příspěvek na sport téměř o polovinu.

Horolezec Jaroš ukázal nohy

Radek Jaroš a Jiří Paroulek

25. března 2022 - Nejznámější český horolezec Radek Jaroš už zase září optimismem a energií. V sobotu se vrátil z dovolené a zároveň rehabilitačního pobytu na Kanárských ostrovech, kde si užíval nejen jarního slunce, ale také aktivních pěších i cyklo výletů.

Horní úsek lanovky na Sněžku opět zastavil silný vítr, dolní úsek je v provozu

20. března 2022 - Horní úsek kabinové lanovky na Sněžku opět zastavil silný vítr. Dolní úsek z Pece pod Sněžkou na Růžovou horu dnes ráno fungoval bez omezení. Lanovka může jezdit do rychlosti větru 60 km/h. Horní úsek nebyl v provozu kvůli silnému větru také po většinu soboty. Situace se může během dne změnit. Aktuální informace jsou na webu lanovky.

Pražští radní projednají peníze pro Ukrajinu a úpravy fotbalového Ďolíčku

Zdroj: Wikipedia

7. března 2022 - Pražští radní dnes projednají úpravy rozpočtu v souvislosti se situací na Ukrajině. Do Prahy míří zřejmě nejvíc uprchlíků z Ukrajiny, kterou napadlo Rusko. Nápor na středisko v Kongresovém centru roste. Část uprchlíků z Prahy přebírají k registraci centra v jiných městech, aby se pražskému centru ulehčilo.

Putovní výstava ČTK připomene v Kopřivnici i sté výročí narození Zátopka

4. března 2022 - Putovní fotografická výstava České tiskové kanceláře Olympijské okamžiky připomene v Kopřivnici na Novojičínsku letošní sté výročí narození místního rodáka a fenomenálního běžce Emila Zátopka. Výstava je součástí projektu Zátopek 100. K vidění bude od dnešního dne do 12. dubna. Uvedla to spoluautorka výstavy a šéfredaktorka zpravodajství ČTK Radka Matesová Marková.

Návštěvnost horských středisek na severu Čech atakovala rekordy

28. února 2022 - Vydařený víkend mají za sebou horská střediska na severu Čech. Za sluníčkem se na sjezdovky zejména dnes vypravily tisíce lidí, někde návštěvnost atakovala rekordy. V noci na neděli mrzlo, podle provozovatelů se tak sníh na svazích udržel a podmínky byly perfektní, řekli dnes ČTK.

Liberec rozdělí mezi vybrané sportovní kluby skoro 7 mil., opozice to kritizuje

Zdroj: Wikipedia

25. února 2022 - Liberec rozdělí mezi sedm vybraných sportovních klubů skoro sedm milionů korun pro mládež. Rozhodlo o tom včera liberecké zastupitelstvo. Opozice to označila za porcování medvěda a hlasovala proti.

Podmínky k lyžování jsou v Libereckém kraji velmi dobré

24. února 2022 - Podmínky k lyžování jsou v Libereckém kraji nadále velmi dobré, na některých sjezdovkách je dál přes metr sněhu. Obleva velkým skiareálům příliš neublížila, příznivá je i předpověď počasí na víkend, vyplývá z informací od provozovatelů lyžařských areálů oslovených ČTK.

Sokolové se obávají odlivu členů kvůli dramatickému zdražování energií

15. února 2022 - Česká obec sokolská se obává odlivu svých členů v důsledku dramatického zdražování energií. Na tiskové konferenci k 160 letům od založení Sokola to dnes novinářům řekla starostka ČOS Hana Moučková. Podle ní se už víc než polovině sokolských jednot zvýšily zálohy na elektřinu. Zejména mladých sokolů ubylo už i v důsledku epidemie covidu-19, řekla. Financování Sokola ze strany státu označila za nesystémové. Ke zlepšení je kvůli meziročnímu poklesu výdajů na sport v návrhu státního rozpočtu skeptická.

U Nasavrk se bude bojovat o titul Železný Kelt a Keltka

14. února 2022 - Svou fyzickou kondici i dovednosti bez moderních vymožeností si vyzkoušejí soutěžící v závodu Železný Kelt/Keltka. V sobotu ráno odstartují na desítky kilometrů dlouhé trasy u Nasavrk na Chrudimsku. Na jejich zvládnutí mají celý den, cestou je čekají keltské disciplíny. ČTK to dnes řekla Kristýna Prokůpková z keltského skanzenu u Nasavrk na Chudimsku.

Arena v Pardubicích bude letos hostit mezinárodní šampionáty

Zdroj: Wikipedia

14. února 2022 - Multifunkční arena v Pardubicích bude letos hostit několik mezinárodních šampionátů. Uskuteční se tam mistrovství světa v karate, mezinárodní basketbalová utkání či největší billiardový turnaj ve střední Evropě, uvedl magistrát v tiskové zprávě.

Strana výpisu

... 22 ...