Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Nová naučná stezka

Nová naučná stezka

5. června 2023 - Ústí nad Labem - V pátek 2. června byla slavnostně otevřena nová naučná stezka na Mariánské skále. Její realizaci financovalo statutární město Ústí nad Labem, které při její tvorbě spolupracovalo s městským obvodem Severní Terasa a městským muzeem.

Pražské primátorky po sto desáté

Pražské primátorky po sto desáté

4. června 2023 - Praha - Pražské primátorky patří k hlavnímu městu už 110 let!

České Budějovice poběží

České Budějovice poběží

1. června 2023 - České Budějovice – V sobotu 3. června odstartuje z českobudějovického náměstí Přemysla Otakara II. v pořadí 11. ročník Mattoni ½ Maraton.

Vydařený Den dětí

Vydařený Den dětí

31. května 2023 - Ledvice – Prvního června je Den dětí. S předstihem jej oslavili návštěvníci v Informačním centrum Elektrárny Ledvice.

První čtvrthodinu zadarmo

První čtvrthodinu zadarmo

31. května 2023 - Hradec Králové - V Hradci Králové funguje od loňského července společný projekt města a společnosti Nextbike, která zde provozuje systém sdílených kol. Díky podpoře radnice mají obyvatelé a návštěvníci města možnost kola využívat prvních patnáct minut jízdy zdarma. Zastupitelé dnes schválili prodloužení spolupráce o další rok, město tuto službu dotuje částkou dva miliony korun ročně.

Děti obhájily vítězství!

Děti z Teplic

25. května 2023 - BEAT STREET MČR CZECH DANCE MASTERS 2023

Olympijský festival bude exkluzivně v Mostě - otvírák

Jezero Most

25. května 2023 - Most - Jezero Most bude od 26. července do 11. srpna 2024 centrem Olympijského festivalu Paříž 2024.

Hokej s Kanadou přitáhl na zahrádku v Praze stovky lidí, nálada postupně uvadala

29. května 2022 - Několik stovek fanoušků včera vpodvečer zaplnilo venkovní posezení restaurace v pražských Riegrových sadech při utkání českých hokejistů proti Kanadě o postup do finále mistrovství světa. Zápas přenášený na velkoplošnou obrazovku někteří sledovali v českých hokejových dresech, další s sebou vzali děti. S nárůstem rozdílu ve skóre nálada mezi přítomnými uvadala, přes prohru českého týmu 1:6 ale na závěr odměnili hráče potleskem.

V Hořicích sváděli motocykloví závodníci lítý boj o každý metr

Foto: Martin Václavík

28. května 2022 - Hořice v Podkrkonoší nejsou jen městem kamenné krásy a tradičních trubiček, ale jsou i Mekkou českého roadracingu. Proto se zde letos v tradičním termínu před koncem května uskutečnil již 59. ročník závodu 300 zatáček Gustava Havla. Letos byl ještě spojený s filmovou premiérou dokumentu Plná 6 režiséra Adama Sejka o kariéře jednoho z našich nejúspěšnějších závodníků na přírodních okruzích Kamilovi Holánovi.

Motocyklový závod IRRC v nizozemském Hengelu

Jorn Hamberg, Nizozemí, Yamaha R6, třída supersport, v zatáčce Boschbocht

10. května 2022 - Evropský mezinárodní šampionát motocyklů na přírodních okruzích (IRRC) začal letos na 30. dubna na tradičním místě v nizozemském Hengelu.

Národní sportovní agentura zastavila dotaci na stadion v Hradci Králové

Zdroj: Wikimedia

15. dubna 2022 - Národní sportovní agentura (NSA) zastavila řízení o dotaci na fotbalový stadion v Hradci Králové. Usnesení o zastavení řízení o dotaci město obdrželo ve středu do datové schránky. Agentura v dopise zmiňuje, že poskytnutí dotace by představovalo veřejnou podporu podle práva Evropské unie, která není slučitelná s jejím vnitřním trhem. S výtkami a závěrem NSA město nesouhlasí a zvažuje právní kroky. Uvedla to mluvčí radnice Kateřina Šmídová. Město už stavbu za 568 milionů korun bez DPH zahájilo.

Strana výpisu

... 21 ...