Cyril Svoboda za billboardy proti Bémovi zaplatí téměř čtvrt milionu - Politika - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Politika

Cyril Svoboda za billboardy proti Bémovi zaplatí téměř čtvrt milionu

Ikona

1. února 2010, 15.36 | PRAHA | Předsedovi KDU-ČSL, Cyrilu Svobodovi, se jeho kampaň proti pražskému primátorovi Pavlu Bémovi (ODS) prodraží, desítka billboardů ho totiž přijde na čtyřikrát více, než původně plánoval. Informaci přinesl v pondělí server idnes.cz. "Pavle Béme, ODStup! Prospěješ tím Praze i sobě". Nebo: "Praha nepotřebuje tunel Bémovka".

 

Tyto výroky hlásá deset bigboardů, které se o víkendu objevily u Jižní spojky. Stojí za nimi šéf lidovců, Cyril Svoboda, který vytáhl do boje proti Pavlu Bémovi kvůli nepovedenému projektu Opencard, nebo dalším nevýhodným smlouvám, které město uzavřelo.

Cyril Svoboda se netají tím, že si tyto bigboardy platí z vlastní kapsy. Původně zamýšlel, že ho kampaň přijde na 50 tisíc korun. Konečná cena se však vyšplhá na několikanásobek. Podle faktur, totiž ze svého zaplatí 216 tisíc korun, uvedl idnes.cz.

Pro KDU-ČSL, která se v Praze drží těsně nad pěti procenty hlasů, je volání po rezignaci primátora vítanou příležitostí, jak se před volbami zviditelnit.

Tématické zařazení:

 » Politika